Gemeente Valkenswaard

Bloemencorso

Bloemencorso

Op zondag 13 september aanstaande vindt het jaarlijkse Bloemencorso plaats in Valkenswaard.

De corsowagens leggen het volgende parcours af: Markt, Leenderweg, Frans van Beststraat, K. Mollenstraat Zuid, Beelmanstraat, Eindhovenseweg, Markt, Peperstraat, Bakkerstraat, Leenderweg, Eindhovenseweg, Beelmanstraat, K. Mollenstraat Zuid, Frans van Beststraat, Leenderweg, Markt.

Alle wegen binnen dit parcours zijn afgesloten voor verkeer. Dit geldt ook voor de toegangswegen, te weten:

* Luikerweg en Eindhovenseweg vanaf de kruising met de Dommelseweg tot aan de Valkenierstraat.

* Waalreseweg vanaf de Dijkstraat tot aan de Markt.
* Leenderweg vanaf de Europalaan tot aan de Markt.
* Maastrichterweg vanaf de Emmalaan tot aan de Markt.

De verkeersmaatregelen voor de provinciale weg N69 (vanaf Dommelseweg tot Valkenierstraat) gelden op zondag 13 september van 03.00 uur 21.00 uur. Vanaf 21.00 tot maandagochtend 03.00 uur is deze weg over een korter traject afgesloten, namelijk van de Dommelseweg tot aan de Waalreseweg i.v.m. muziekoptredens voor het pand Markt 64.

Voor de overige genoemde wegen gelden de verkeersmaatregelen op zondag 13 september van 03.00 tot 21.00 uur. Een gedeelte in de Frans van Beststraat (tussen huisnummer 7 en de doorsteek tot de Kerverijstraat) blijft langer dicht, namelijk tot 23.00 uur, i.v.m. muziekoptredens voor het pand Frans van Beststraat 7b/9.

Tijdelijk gewijzigde busroutes

In verband met de genoemde wegafsluitingen kan de bushalte aan de Markt op 13 september niet gebruikt worden. In plaats hiervan kunnen passagiers de halte aan de Europalaan gebruiken om in- en uit te stappen.

Tentoonstelling en serenade op 14 september

De corsowagens worden na afloop van het corso tentoongesteld op de Markt. Op maandag 14 september kan belangstellend publiek nog een kijkje van dichtbij gaan nemen. 's Avonds rond 19.30 uur vindt een muziekoptreden plaats.

In verband met deze activiteiten is het gedeelte van de Peperstraat naar de Markt toe en de Markt afgesloten voor verkeer (net als bij de weekmarkt). De afsluiting geldt ook op dinsdag 15 september tot 19.00 uur in verband met het afbreken van de wagens.