Pijnacker-Nootdorp


Datum 09 september 2009

Tweerichtingsverkeer wordt hersteld
Delftsestraatweg dicht op zondag 13 en maandag 14 september

De Delftsestraatweg in Delfgauw gaat van zondag 13 tot en met maandag 14 september tijdelijk dicht voor gemotoriseerd verkeer.

Hiermee wordt een begin gemaakt met (de voorbereiding van) herstelwerkzaamheden aan de brug over de Pijnackerse Vaart. De huidige barrière wordt verplaatst, zodat de aannemer daarachter veilig kan werken. Eind juli werd schade aangericht aan de brug bij de T-splitsing van de Delftsestraatweg en de Laan der Zeven Linden. Gedurende de werkzaamheden kunnen (brom-)fietsers wél over de Delftsestraatweg richting Pijnacker of Delft rijden.

Verbeteren doorstroming
Tijdens de tweedaagse, volledige afsluiting herstelt de gemeente het tweerichtingsverkeer tussen Pijnacker en Delft v.v. Hiervoor wordt de rijbaan tijdelijk verlegd. Door het herstel van het tweerichtingsverkeer verbetert de doorstroming en de bereikbaarheid voor de hulpdiensten. Vanaf dinsdag 15 september rijden de Veolia buslijn 121 (richting Zoetermeer) en 81 (richting Delfgauw) weer hun gewone route.

Schadeherstel
Het is nog niet bekend welke aannemer de schade gaat herstellen. De gemeente heeft inmiddels verschillende offertes verkregen en zal het werk gunnen aan degene, die het snelst kan werken, het beste resultaat garandeert en dat tegen de laagste kosten. Uit vooronderzoek door offrerende aannemers bleek dat, in tegenstelling tot wat eerder werd gedacht, het voor een veilige werkruimte niet nodig is om één rijbaan wekenlang af te sluiten.

Ingrijpend
De gemeente Pijnacker-Nootdorp realiseert zich dat de wegafsluiting ingrijpend is en vraagt om begrip van omwonenden en verkeersdeelnemers.