Gemeente Helmond


Helmondse acties Week van de Vooruitgang

Van 13 tot en met 22 september vindt de Week van de Vooruitgang plaats; een week waarin duurzame mobiliteit centraal staat.

Steppende, lopende en fietsende schoolkinderen, een carwalk met milieuvriendelijke voertuigen, gratis treinen naar festival Impact, 40% korting op treinkaartjes en gratis toegang tot de bewaakte fietsenstalling op het station. Van 13 t/m 22 september - tijdens de Week van de Vooruitgang - is er groen licht voor lopen, fietsen, openbaar vervoer en verantwoord autogebruik. Ook in Helmond zijn er diverse activiteiten:

* Groene Voetstappen: 2500 kinderen gaan op fiets, step of te voet naar school (14 t/m 18 september)

* Haute Voiture: bedrijven maken op de High Tech Automotive Campus kennis met schone voertuigen en alternatieve brandstoffen. Met onder meer een carwalk van milieuvriendelijke voertuigen van nu en van de toekomst (maandagochtend 14 september)
* Gratis treinkaartjes naar festival Impact dat gehouden wordt op diverse podia en locaties in het centrum van Helmond (zondag 20 september) Op=Op!

* Gratis voordeelkaartjes 40% korting op treinvervoer in heel Nederland. Op=Op!

* Gratis gebruik bewaakte fietsenstalling station Helmond (13 t/m 22 september)

Speciale themapagina's

Meer informatie over de Helmondse activiteiten in de Week van de Vooruitgang en hoe u hieraan kunt deelnemen is te vinden op de speciale themapagina's op deze website.

Kraam op Helmondse zaterdagmarkt

Meer informatie over de activiteiten is te vinden op een speciale marktkraam bij de kiosk op de Markt tijdens de zaterdagmarkt van zaterdag 12 september. Ook kun je hier op een wielren-hometrainer à la Holland Sport van Wilfried de Jong een wedstrijdje fietsen en een leuk prijsje winnen.

* Lees meer over de Week van de Vooruitgang