Ingezonden persbericht



---



-Persbericht-

Bevrijdingsfestival in Groesbeek

Op zondag 13 september a.s. organiseert het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek een groot bevrijdingsfestival ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van Operatie Market Garden en de bevrijding van het Rijk van Nijmegen. Dat wordt herdacht en gevierd met het programma 'Remember September' in en rond het Bevrijdingsmuseum, van 10.30 tot 17.00 uur.

Er is een kindervrijmarkt waar de kinderen van alle basisscholen uit het Rijk van Nijmegen hun spullen te koop mogen aanbieden. Reserveren is niet nodig en de toegang tot de markt is gratis. Bezoekers vanaf 4 jaar kunnen zich uitleven bij het Circus. Ook kunnen kinderen ergens een plekje opzoeken en bijvoorbeeld eigen muziek maken of een andere voorstelling geven. Aan het einde van de dag worden prachtige prijzen uitgereikt voor de mooiste optredens.

Van 8.30 tot uiterlijk 10.30 uur is het mogelijk met de auto het terrein van het Bevrijdingsmuseum op te rijden en bij de zogenaamde Koepel van het museum de spullen voor de markt te lossen. Daarna kan er op het terrein van het museum en aan de overkant geparkeerd worden: het parkeerkaartje kost 2,- euro, is de hele dag geldig én geldt ook als gratis toegangsbewijs voor 1 persoon voor het museum (het kan zelfs gebruikt worden t/m 31 december 2009).

De hele dag door zijn er spetterende optredens van o.a. het Harmonieorkest van de Muziekvereniging TNT, doedelzakspeler McSpierburg, Theo Diepenbrock, Pieter Geijsberts, Just Rob en de Sgt. Wilson's Army Show: een spektakelshow met muziek, licht en geluid uit de jaren '40. We kennen ze allemaal: Vera Lynn, Doris Day, Glenn Miller en vele anderen. Ook de gehele dag: de Euregio Vrijheidswandeling, een schitterende wandeling door het gebied van Market Garden en dwars door het museum. Voor inschrijving, zie www.wandeleninvrijheid.nl.

Het Bevrijdingsmuseum heeft in de komende weken een fraai en omvangrijk programma georganiseerd in het kader van 65 jaar Market Garden, met onder andere op vrijdagavond 18 september a.s een openluchtconcert van de Bill Baker's Big Band en zanggroep De Kèls. Voor meer informatie zie: www.bevrijdingsmuseum.nl

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945
Wylerbaan 4, Groesbeek
Tel: 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl; www.bevrijdingsmuseum.nl


---- --