TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 09-09-2009

Televisie
JAN SMIT, DE ZOMER VOORBIJ
Vanaf zondag 13 september
Nederland 3 - 21.00 uur

HET 'SCHOOLREISJE' VAN JAN SMIT EN ZIJN VRIENDEN

Op zondag 13 september start de derde, tiendelige reeks JAN SMIT, DE ZOMER VOORBIJ bij de TROS op Nederland 3. Dit keer toert de Volendamse delegatie, bestaande uit Jan Smit, Nick & Simon en de 3js (Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte) langs verschillende campings in de omgeving van Rimini en het Gardameer in Italië. De zes vrienden gaan dit jaar 'back to basic', want er wordt niet overnacht op een luxe jacht of in een vijfsterrenhotel, maar in 'ordinaire' tenten. Gelukkig staat tv-kok Ramon Beuk de heren bij tijdens het verzorgen van de dagelijkse maaltijd, zodat ze niet helemaal aan hun lot overgelaten zijn.

In de eerste aflevering bereiden Jan Smit, Nick & Simon, Kees Tol en de 3js zich voor op hun 'schoolreisje' naar Italië. Jan heeft eerst nog een optreden in Duitsland, Nick & Simon hangen rond bij Kees thuis, die al zenuwachtig is en zijn koffer ruim van te voren inpakt. De 3js leggen de laatste hand aan de nieuwe leader van het programma.

Ook alle gasten van dit jaar bereiden zich op hun eigen manier voor op wat komen gaat: Guus Meeuwis, Giel Beelen en John Ewbank ronden hun laatste werkzaamheden af, Ruth Jacott en Roel van Velzen zitten alvast op een terras om in te drinken en Ramon Beuk is gezellig naar Volendam gekomen om daar met de heren alvast een biertje te nemen op de komende week. Door het ophalen van herinneringen aan de voorgaande jaren in Spanje komt iedereen in de stemming...

Voor meer informatie: www.dezomervoorbij.nl