Equivalent van full-thickness humane huidlaag toont kenmerken van natuurlijke menselijke huid

Equivalent van full-thickness humane huidlaag toont kenmerken van natuurlijke menselijke huid

MADISON, Wisconsin--(BUSINESS WIRE)-- 20090904 --

Stratatech Corp., een privaat bedrijf voor regeneratieve geneeskunde, heeft vandaag aangekondigd dat het zijn StrataTest® full-thickness humaan huidmodelop de Europese markt zal introduceren op EUROTOX 2009, de jaarlijkse vergadering van de Federation of European Toxicologists en de European Societies of Toxicology. De vergadering wordt dit jaar gehouden van 13 tot 16 september in Dresden, Duitsland.

Samengesteld uit zowel epidermis als dermis, geeft de StrataTest® full-thickness humaan huidmodel de fysieke, chemische en histologische kenmerken van natuurlijke menselijke huid weer. Het weefsel is gemakkelijk te verkrijgen, betrouwbaar en wordt geleverd in een gemakkelijk te gebruiken, 24-well formaat voor testen van consumentenproducten, voor geneesmiddelontdekking en voor screening op toxiciteit.

Het StrataTest® humaan huidmodel, dat uitsluitend voor onderzoeksdoeleinden is bedoeld en in een beginstadium van ECVAM (European Centre for the Validation of Alternative Methods) validatie verkeert, wordt gefabriceerd door gebruik te maken van Stratatechs eigen en klinisch geteste NIKS® humane keratinocyten. NIKS® cellen waarvan is aangetoond dat ze pathogeenvrij en niet-tumorigeen zijn, produceren constant een full-thickness uit meer lagen bestaand menselijk huidweefselsubstituut in elke well van de StrataTest® testplaat. Door de structuur en functie te repliceren groeit elk weefsel net zoals nieuwe, natuurlijke menselijke huid.

Het product StrataTest® zal speciale aandacht krijgen in de stand van het bedrijf bij de wetenschappelijke en commerciële exhibitie (no. 34 op het Conference Level) die in combinatie met EUROTOX 2009 wordt gehouden. Het product wordt ook gepresenteerd op de Organotypic Tissue Culture Substance Evaluation meeting, die van 22 tot 25 september wordt gehouden in Potsdam, Duitsland.

“Stratatech is zeer verheugd onze StrataTest® full-thickness humaan huidmodel op de Europese markt te kunnen introduceren, waar we denken dat het een uitstekend in vitro alternatief voor dierproeven biedt,” aldus Lynn Allen-Hoffmann, Ph.D., president en chief executive van Stratatech. “StrataTest® biedt wat volgens ons een superieur, kosteneffectief huidmodel is voor consumentenproducten, geneesmiddelontdekking en andere toepassingen voor het testen van toxiciteit. Het humaan huidweefsel dat in onze 24-well StrataTest® plaat wordt geleverd biedt niet alleen een beter model van hoge kwaliteit voor in vitro testen, het is ook in staat tot betere voorspelling van de in vivo biologische respons.”

Over Stratatech Corp.

Stratatech Corp. is een bedrijf op het gebied van de regeneratieve geneeskunde in Madison, Wisconsin dat zich richt op de ontwikkeling en verkoop van op cellen gebaseerde, uit weefsel vervaardigde huidsubstitutieproducten voor therapeutische en researchtoepassingen. De waardevolle productpijplijn van het bedrijf die gebaseerd is op gepatenteerde NIKS® humane keratinocyten, omvat huidsubstitutieproducten van de volgende generatie die talrijke voordelen hebben in vergelijking met uit weefsel vervaardigde producten uit menselijk huid verkregen door conventionele middelen. Ga voor meer informatie over Stratatech, hun technologie en productpijplijn naar de website van het bedrijf: www.stratatechcorp.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Dr. Lynn Allen-Hoffmann
President & Chief Executive, Stratatech Corp.
+1-608-441-2750
Rod Hise
The Luminis Group, Ltd. for Stratatech Corp.

+1-608-807-4607