Ingezonden persbericht


Incubate Persbericht, Tilburg, 3 september 2009

Voor directe publicatie

Unieke dansvoorstellingen tijdens Incubate

Van 13 tot en met 20 september 2009 is het centrum van Tilburg het middelpunt van independent culture tijdens het festival Incubate. Naast muziek, beeldende kunst en film heeft het festival ook dit jaar weer een divers dansprogramma met zowel succesvolle voorstellingen als premieres.

Onder de titel Space that can be filled presenteert Incubate een programma waarbij de diversiteit van de hedendaagse danskunst centraal staat. Niet alleen dans, maar ook theatrale elementen en performance kunst maken onderdeel uit van de verschillende voorstellingen. De makers hebben gemeen dat zij op een autonome en baanbrekende manier de grenzen van de danskunst opzoeken.

Opmerkelijke is onder andere de Nederlandse premiere van 'Don't Leave Me This Way' van Franko B en Kamal Ackarie. Franko B is een opzienbarende persoonlijkheid, die zijn controversiële performances eerder opvoerde in Tate Modern in Londen en Palais des Beaux-Art in Brussel. In zijn nieuwe voorstelling gaat hij de samenwerking aan met producer Kamal Ackarie, onder andere bekend als rechterhand van Diamanda Galas.

Andere namen die optreden zijn Doris Stelzer, onder andere artist in residence bij K3 Centrum voor Choreografie in Hamburg en de Braziliaanse Micheline Torres.

Scroll naar beneden voor een volledig overzicht van het programma en de dansgezelschappen.

Dagkaarten geven toegang tot alle onderdelen van het Incubate-programma en zijn verkrijgbaar via de website van Incubate, Primera of Sounds music store in Tilburg, of tijdens het festival in het Incubate Ticket & Info Center. Er zijn ook week en weekend passepartouts beschikbaar.

Incubate is een grootschalig festival voor independent culture. Het festival heeft een breed programma met muziek, beeldende kunst, dans, theater en film. Meer dan 200 culturele voorlopers presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free jazz. Street art naast academische dans.

Incubate vindt plaats van 13 tot en met 20 september 2009 in de gehele Tilburgse binnenstad. Van café tot natuurtheater. Van popzaal tot museum.

Zie voor meer informatie over het festival de website www.incubate.org.