Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 13-09-2009

Na achtervolging aangehouden

UTRECHT Vrijdagavond 11 september heeft de politie na een achtervolging een man aangehouden die in het bezit was van een grote hoeveelheid verdovende middelen.

Tijdens de surveillance zag een agent een man op een bromfiets over de Merelstraat in de richting van het centrum rijden. De agent wilde de man controleren en reed achter hem aan. Toen de bestuurder in de gaten kreeg dat de politie achter hem reed, gaf hij gas en reed hard weg. De agent zette de achtervolging in. Het lukte de agent om de bestuurder op de Korte Jansstraat aan te tikken waardoor hij van zijn bromfiets afstapte en te voet verder ging.

Diverse getuigen probeerden de verdachte tot stoppen te dwingen, maar de man schopte en sloeg om zich heen. Uiteindelijk werd de 20-jarige man uit Utrecht aangehouden. Op het bureau kwam tijdens de fouillering een grote hoeveelheid verdovende middelen zijn jas. De politie vermoed dat de man een dealer is. Hij werd ingesloten voor verder onderzoek.

Jongen aangehouden met gestolen snorfiets

UTRECHT - Op de Keulsekade heeft de politie vrijdagavond een jongen aangehouden omdat hij in het bezit was van gestolen snorfiets.

Omstreeks 21.50 uur reden agenten over de Keulsekade in de richting van de Havenweg. Uit tegenovergestelde richting kwam een jongen op een snorfiets aanrijden. Bij het zien van de agenten gooide de jongen de snorfiets in de bosjes en liep door. Op de Laan van Nieuw Guinea werd de 15-jarige jongen uit Utrecht aangehouden en meegenomen naar het bureau. De snorfiets werd voor technisch onderzoek in beslag genomen. De politie vermoed dat de snorfiets van diefstal afkomstig is.

Geschoten met gaspistool

UTRECHT Vrijdagmiddag werd door onbekenden in de omgeving van de Vleutenseweg geschoten met een gaspistool.

Getuigen belden omstreeks 17.40 uur naar de politie omdat men had gezien en gehoord dat er geschoten was. Ter plaatse troffen agenten de getuigen op de hoek van de Riouwstraat met de Vleutenseweg aan. Men verklaarde dat er vanuit een auto schoten waren gelost. Op de straat troffen agenten twee hulzen van een gaspistool aan. Omdat het kenteken van de auto bekend is, zal de politie een onderzoek naar de eigenaar instellen. Niemand raakte gewond. Het is tot nu toe onduidelijk waarom er geschoten is.

Man met gestolen fiets aangehouden

UTRECHT Vrijdagmiddag heeft de politie op de Zwanenvechtlaan een jongen aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets.

Rond 17.15 uur surveilleerden agenten in de omgeving van de Zwanenvechtlaan. Bij een geparkeerde auto zagen zij een raam open staan. Toen zij poolshoogte gingen nemen troffen de agenten een fiets achter in de auto aan. Zij vertrouwden het niet en controleerde de fiets. Deze bleek gestolen te zijn. De 15-jarige eigenaar uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Grote partij softdrugs gevonden

UTRECHT - Op 11 september om 15.15 uur troffen agenten een grote hoeveelheid softdrugs in een pand aan de Vleutenseweg. Een 22-jarige en 35-jarige man, beiden uit Utrecht zijn aangehouden.

Agenten waren in het pand in verband met een aangifte van woninginbraak, toen zij de partij softdrugs waarnamen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Mannen aangehouden

UTRECHT Op de Ganzenmarkt heeft de politie zaterdagavond twee mannen aangehouden omdat zij op straat bier dronken en zich verzetten tegen hun aanhouding.

Tijdens de surveillance zagen twee agenten rond 23.55 uur een groepje personen op de Ganzenmarkt lopen die op straat aan het drinken waren. De agenten spraken de groep aan en sommeerde te stoppen met het drinken. Een man uit de groep vond het nodig hier niet naar te luisteren en dronk gewoon door. Nadat de agenten de man voor de tweede maal hadden gewaarschuwd bleef de man toch door drinken. Hij werd staande gehouden en kreeg een bekeuring. Hierop kwamen de vrienden uit de groep op de agenten af en begonnen zich met de bekeuring te bemoeien.

Toen de bekeuring uiteindelijk was uitgeschreven en de agenten weer verder liepen riep één van de mannen een beledigende opmerking naar de agenten. Hierop werd de man van 28 jaar uit Amsterdam aangehouden. Een tweede 28-jarige man uit Amsterdam werd ook aangehouden omdat hij zich met de aanhouding bemoeide.

Inval in theehuis: zes aanhoudingen

UTRECHT Bij een inval in een lunchroom annex theehuis aan de Kastordreef heeft de politie in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 september zes aanhoudingen verricht. Aanleiding voor de inval was informatie dat er in drugs werd gehandeld en illegaal werd gegokt.

Omstreeks 01.00 uur ging het arrestatieteam naar binnen, gevolgd door de wijkpolitie, recherche en vreemdelingenpolitie. Op dat moment waren circa 60 personen aanwezig in het pand. Alle aanwezigen werden gefouilleerd en hun autos doorzocht. Bij een groot aantal van hen werden verdovende middelen aangetroffen. In 5 gevallen ging het om een gebruikershoeveelheid. Verschillende bezoekers hadden flinke sommen geld op zak.

Een aantal personen beschikte over grotere hoeveelheden drugs. In alle gevallen lag de drugs in hun autos. Onder hen was één van de uitbaters van de zaak. Zij werden aangehouden. Eén van de aanwezigen verbleef illegaal in Nederland en werd om die reden aangehouden. Een tweede uitbater werd eveneens aangehouden. In het pand werden verder geen verdovende middelen aangetroffen. Op last van de burgemeester is de zaak voorlopig gesloten.

Buschauffeuse bespuugd

UTRECHT Op zaterdagmiddag 12 september rond 14.30 uur werd een buschauffeuse bespuugd op het Smakkelaarsveld.

De bus stond te wachten voor het stoplicht toen de bus werd gepasseerd door een scooterrijder met zeer hoge snelheid. De buschauffeuse claxonneert om de overstekende voetgangers te waarschuwen. De scooterrijder rijdt even door maar blijft na een paar meter staan en wendt zicht tot de busschauffeuse. De scooterrijder vraagt wat zei je? en spuugt haar gelijk in het gezicht waarna hij wegrijdt. De politie heeft de zaak in onderzoek.