Politie Groningen

Zondag 13 september 2009

Provincie Groningen, 13-09-2009

Tolbert/Ten Post: bromfietsers naar ziekenhuis

Een 40-jarige bromfietser uit Boerakker is zaterdagnacht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op het Schilligepad in Tolbert. De man kwam met zijn tweewieler in de berm en verloor de controle. Hij schampte een lantaarnpaal en viel op het wegdek. Bij aankomst van de politie erkende hij alcohol te hebben gedronken. Van de bromfietser is een bloedtest afgenomen. Tegen de 40-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Een 19-jarige bromfietser uit Ten Post raakte zaterdagnacht gewond op de Rijksweg in zijn woonplaats. De jongeman reed met zijn vriendin achterop langs een tankstation aan de provinciale weg. In een bocht op het fietspad verloor hij de macht over het stuur. De bestuurder en zijn 16-jarige passagiere vielen op het wegdek. Het meisje raakte niet gewond. De 19-jarige is naar een ziekenhuis gebracht. Daar is van hem een bloedproef afgenomen.

Groningen: inbraak in horecapand

Inbrekers hebben vermoedelijk zaterdagochtend ingebroken in een horecapand aan de Zonnelaan in Groningen. Een medewerker ontdekte in de middag dat er geld was weggenomen en dat enkele speelautomaten waren gekraakt. Opvallend is dat de verdachten binnen zijn gekomen door aan de voorzijde naar binnen te komen. De politie doet onderzoek.

Groningen: fietser botst tegen lantaarnpaal

Een 32-jarige inwoner van Groningen is zondagmorgen gewond geraakt op de Hereweg in zijn woonplaats. De man fietste richting Helpman toen hij door onbekende oorzaak vol tegen een lantaarnpaal fietste. De Stadjer is met vermoedelijk een schedelbasisfractuur naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Veendam: gemutst duo aangehouden na inzet politie

De politie heeft zaterdagavond in Veendam twee inwoners van die plaats aangehouden voor een misplaatste grap. Een 19-jarige man en zijn 20-jarige kameraad reden door hun woonplaats en verklaarden dat ze voor de gein tijdens hun rit een bivakmuts hadden gedragen. Veel inwoners van Veendam zagen het duo rijden en belden geschrokken naar het alarmnummer van de politie. Op een kampeerterrein bij Borgerswold ontstond een schermutseling toen het duo meerdere mensen de stuipen op het lijf had gejaagd. Campinggasten hadden geprobeerd het tweetal aan te houden. Dat mislukte. Agenten wisten het tweetal enige tijd later aan te houden. Door de meldingen werden meerdere politiemensen ingezet. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het dossier wordt naar justitie gestuurd waarna het duo zich vermoedelijk moet verantwoorden voor hun gedrag.

Marum: jonge bestuurder heeft geluk bij ongeval

Een 19-jarige automobilist uit Marum heeft zaterdagavond alle geluk van de wereld gehad. Hij raakte niet gewond bij een ongeval dat was veroorzaakt door onverantwoord rijgedrag. De bestuurder reed met hoge snelheid door een 30 km/u-zone. Op de Alberdaweg reed de Marumer door de binnenbocht. Daar kon hij zijn voertuig volgens diverse remsporen niet meer goed onder controle houden. Op de verhoogde kruising die even verderop ligt bleek uit onderzoek dat de auto enkele meters los kwam van het wegdek. De beginnend bestuurder ramde vervolgens een paal en kwam daarna tot stilstand. Hijzelf kwam er zonder verwondingen vanaf. De automobilist beschikt pas sinds korte tijd over zijn rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Tolbert: gereedstaande hennepkwekerij vernietigd

De politie heeft zaterdagmorgen in een schuur aan de Leuringslaan in Tolbert goederen voor het kweken van hennep in beslag genomen. In het pand stond alles klaar om een hennepkwekerij op te zetten. Volgens sporen is in het gebouw eerder hennep gekweekt. De goederen en diverse zakken met hennepafval zijn vernietigd. Een 40-jarige inwoner van Woerden die aanwezig was op het terrein van de schuur is gehoord door de politie vanwege mogelijke betrokkenheid.

Veendam: 20-jarige bedreigt mensen met bolletjespistool

Een 20-jarige inwoner van Veendam is aangehouden omdat hij bewoners in de Schaperstraat in zijn woonplaats had bedreigd. In de straat hadden verschillende buurtbewoners woorden met elkaar gekregen. Toen de situatie gekoeld leek, dook plotseling een man met bivakmuts op die een pistool richtte op een woning. Dankzij een goede omschrijving van de man kon de politie de verdachte korte tijd aanhouden. Het pistool bleek een bolletjespistool te zijn dat uiterlijke kenmerken van een echt wapen had. De 20-jarige is ingesloten voor verhoor.

Veendam: vrouw in water na misstap

Een 48-jarige vrouw uit Veendam is zaterdagmorgen in haar woonplaats in het Boven Oosterdiep gevallen. De vrouw zat op haar fiets en wilde even stil staan nabij het water. Het was de bedoeling van de Veendamse om haar voet op een naastgelegen muurtje te zetten. Ze miste echter het muurtje en tuimelde met tassen en al in het water. Omstanders hebben haar uit het water gehaald.

Groningen: rijbewijs kwijt na forse overtredingen

Een 38-jarige automobilist uit Groningen moet het de komende tijd stellen zonder zijn rijbewijs. Bij een verkeerscontrole op de N355 bij Slaperstil (Groningen) werd de Stadjer zaterdagnacht geklokt op een snelheid van 148 km/u. Op deze provinciale weg is 80 km/u toegestaan. Toen de Groninger langs de kant werd gezet bleek dat hij ook te diep in het glaasje had gekeken. De bestuurder had bijna 1,3 promille alcohol in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilist aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht op de Trompsingel een 25-jarige automobilist uit Schildwolde aangehouden. De man werd betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Uit de alcoholtest bleek dat de bestuurder bijna 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. De Schildwolder had zijn rijbewijs niet bij zich. Deze moet hij alsnog inleveren bij de politie. De politie maakt proces-verbaal op.