Gemeente Kampen


* Kamper monumenten op de kaart tijdens Open Monumentendag 2009

Kamper monumenten op de kaart tijdens Open Monumentendag 2009

07 sep 2009

Kwartetspel `Kampen, stad vol monumenten' gratis verkrijgbaar Tijdens de Open Monumentendag in Kampen op zaterdag 12 september 2009 kunnen bezoekers van monumenten sparen voor een uniek kwartetspel. Het kwartetspel `Kampen, stad vol monumenten' bevat een selectie van 36 monumenten uit de gemeente Kampen en is speciaal ontwikkeld voor de Open Monumentendag 2009 in Kampen. De gemeente Kampen sluit hiermee aan bij het landelijke thema `Op de kaart'.

In de brochure van de Open Monumentendag in Kampen is een spaarkaart opgenomen. Hierop kunnen acht stickers worden geplakt. De stickers worden verstrekt bij het bezoeken van deelnemende monumenten. Deze staan in de brochure vermeld. Een volle spaarkaart kan tijdens de Open Monumentendag tot 16.00 uur worden ingeleverd bij VVV/ANWB Kampen. Zonder volle spaarkaart is het kwartetspel voor EUR 6,95 verkrijgbaar bij Plantage Boekhandel Bos, VVV/ANWB Kampen of Stedelijk Museum Kampen. Ook na de Open Monumentendag is het spel hier te koop.

Tijdens de Open Monumentendag is een beperkt aantal spaarkaarten, stickers en kwartetspellen beschikbaar. Is een spaarkaart niet vol of zijn alle spaarkaarten, stickers of gratis kwartetspellen (op een locatie) uitgegeven, dan is het kwartetspel te koop op de eerder genoemde locaties.

Aanvullende programmaonderdelen

Bezichtiging en concerten Doopsgezinde Kerk, Broederweg 10, Kampen 10.30-11.30 uur - Concert PenLight Vocaal Ensemble 13.30-14.30 uur - Concert Kleinkoor Musica Religiosa PenLight Vocaal Ensemble opent tijdens de Open Monumentendag de deuren van de Doopsgezinde Kerk aan de Broederweg 10 in Kampen. Voor het eerst wordt dit gebouw tijdens de Open Monumentendag voor het publiek opengesteld. PenLight Vocaal Ensemble geeft van ongeveer 10.30 tot 11.30 uur een gratis concert. Van 13.30 tot 14.30 uur verzorgt Kleinkoor Musica Religiosa uit Kampen een gratis concert. Het kerkgebouw is de hele dag te bezichtigen.

10.00-17.00 uur - Molen De Valk
De wieken van molen De Valk in Zalk worden op dit moment gerestaureerd. Tijdens de Open Monumentendag draait de molen dan ook niet, maar wordt bij de molen informatie verstrekt over dit bijzondere restauratieproject.

11.00 uur - Onthulling gerestaureerde poortje Schuttersmagazijn Tijdens de Open Monumentendag wordt om 11.00 uur het gerestaureerde poortje van het voormalige schuttersmagazijn onthuld. Dit poortje is te vinden op de Nieuwe Markt. Het poortje is hersteld op initiatief van Stichting Stadsherstel Kampen met een bijdrage van deltaWonen en subsidie van de gemeente Kampen.

14.00 uur - Optreden Popkoor4you in de Cellebroederspoort

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |