Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

Afgelopen middag tussen 12.30 en 14.30 uur vond op de Groenmarkt een jubileumbijeenkomst plaats t.g.v. de 40e en laatste Keistadfeesten voor relaties, sponsors, (oud-)ACC'ers, (oud-)medewerkers en vrienden van Keistadfeesten. Deze bijeenkomst was tevens een reünie waar oud-bestuursleden, veel oud-medewerkers en de huidige crew aanwezig waren. In een sfeer van "goh, wat leuk je weer te zien" werden wat weemoedig herinneringen opgehaald.

De reacties waren wisselend: "wat jammer dat er geen Keistadfeesten meer zullen zijn" en "wat goed dat jullie dit besluit hebben durven nemen". Begrip was er zeker voor deze beslissing en stoppen na een zeer geslaagd festival werd door de meesten het juiste moment genoemd.

Na een korte toespraak van voorzitter Kees van Engelenhoven nam burgemeester mevrouw Van Vliet het woord. Zij stond kort stil bij het feit dat de Keistadfeesten aan het begin hebben gestaan van alle evenementen in Amersfoort. Zij bedankte de Amersfoortse Contact Commissie, de organisator van de Keistadfeesten (en ook van Sinterklaasstad) voor de inzet van de afgelopen veertig jaar. Ook werd een van de vele vrijwilligers in het zonnetje gezet, nl. Lieke van der Kemp-van Wersch. Zij is sinds 1980 (30 jaar!) aan de Amersfoortse Contact Commissie verbonden. Zij kreeg uit handen van de burgemeester een bijzondere 'pluim' en een oorkonde (zie bijlage).

Na de burgemeester sprak Fons Voers, 20 jaar programmamanager Marktstad en Kunstmarkt samen met zijn vrouw Ditty, de genodigden toe. Ook hij bedankte een aantal mensen en hij verrasten hen met een bijzonder cadeau: Amersfoort 750 jaar gevangen in skyline schalen van kunstenares Karin Velthoven, zie foto. Zij heeft serie van zeven keramiek schalen vervaardigt waarin de skyline van Amersfoort verwerkt, waarvan twee bestemd waren voor de sponsoren van de Kunstmarkt, Alliantie Eemvallei en Gerechtsdeurwaarders Van Dijk Scherpenzeel Hubers, twee voor voorzitter en secretaris/penningmeester van de ACC, Kees van Engelenhoven en Lieke van der Kemp-van Wersch en de laatste werd overhandigd aan mevrouw Van Vliet-Kuiper.

Onder het genot van een hapje en een drankje werden nog lang herinneringen opgehaald, waarna de gasten naar huis gingen met een pennenset als herinnering aan de Keistadfeesten.