Ministerie van Defensie

Marine sluit New York Harbor Week af

13 september 2009, 20.32 uur

Met een indrukwekkende vlootschouw werd vandaag onder stralend weer de New York Harbor Week afgesloten. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima namen vanaf het Nederlandse fregat Hr. Ms. Tromp de vlootschouw af.

Het prinselijk paar werd bijgestaan door staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans en Commandant Zeestrijdkrachten luitenant-generaal der mariniers Rob Zuiderwijk. Bij de vlootschouw werd een groot aantal platbodems voorafgegean door de Nederlandse marineschepen Hr. Ms. Van Speijk en Hr. Ms. Urk en de replica van de Halve Maen.

Prins Willem-Alexander wordt welkom geheten op Hr. Ms. Tromp. - Foto: ministerie van Defensie

Galadiner op Hr. Ms. Tromp Het luchtverdedigings- en commandofregat Hr. Ms. Tromp vormde gisteren het toneel van een galadiner met als eregasten het kroonprinselijk paar. Chefkok Robert Kranenborg en de hofmeesterij van het schip zorgden op het helidek voor een prachtige ambiance. Het dansorkest van de Marinierskapel leverde de muzikale omlijsting.

Staatssecretaris Timmermans bedankte het schip en de bemanning voor het geslaagde evenement en noemde de sleutelrol van Defensie in deze belangrijke week. Ook werden met een minuut stilte de onlangs in Afghanistan gesneuvelde militairen herdacht. Hr. Ms. Van Speijk tijdens de afsluitende vlootschouw. - Foto: Stefan W. Vogelpoel, Koninklijke Marine

Diverse programma's De Nederlandse marineschepen zullen vandaag de haven van New York verlaten voor diverse oefen- en lanceerprogramma's. Hr. Ms. Van Speijk zal aansluitend ook nog de patrouilletaken rondom de Antillen op zich nemen.