Gemeente Grave

Derde prik tegen baarmoederhalskanker

Tussen 14 en 25 september vaccineert de GGD voor de derde keer meisjes in het werkgebied van de GGD Hart voor Brabant tegen baarmoederhalskanker. Het gaat om meisjes van 13 t/m 16 jaar (geboren op/na 1-1-93 tot en met 21-12-96). De eerste twee prikken kregen zij in april en mei. De GGD voert deze campagne uit in opdracht van de minister van VWS.

Â

Uitnodigingen

Alle meisjes ontvingen van de GGD een persoonlijke uitnodiging met daarin de tijd en locatie vermeld. Ook meisjes die zich pas één keer hebben laten vaccineren, kunnen nu de (tweede) vervolgprik halen. Het is heel belangrijk dat de meisjes alle drie de prikken komen halen, dan werkt het vaccin het beste. Kijk voor het volledige vaccinatieschema op de website van de GGD: www.ggdhvb.nl.

Â

In verband met de inspanningen rond de bestrijding van de Nieuwe Influenza A (H1N1), ook wel de Mexicaanse Griep genoemd, besloot het ministerie van VWS alleen de vaccinatie van 12-jarigen te verplaatsen naar 2010.

Â

Voorkom besmetting
De inenting beschermt tegen een infectie met het HPV-virus, de kans op baarmoederhalskanker wordt dan veel kleiner. Inenten heeft het meeste zin bij meisjes die nog geen of weinig seks hebben gehad. Baarmoederhalskanker is een ernstige ziekte. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 vrouwen in Nederland deze ziekte. Ongeveer 200 vrouwen overlijden aan baarmoederhalskanker. Zonder behandeling is de ziekte dodelijk.

Â

Meer informatie?

Meer informatie over de vaccinatiecampagne is te vinden op de vernieuwde landelijke website: www.prikenbescherm.eu.