Politie Gelderland-Midden

Edenaren op heterdaad gepakt na inbraak

Publicatiedatum: 15-9-2009 10:19:34

LUNTEREN - Drie Edenaren van 19, 20 en 21 jaar zijn in de vroege ochtenduren van dinsdag 15 september opgepakt wegens in een inbraak in de kantine van een bedrijf aan de Hermelijnlaan in Lunteren. De drie konden vrijwel op heterdaad worden ingerekend.

Rond kwart voor vier meldde een getuige een verdachte situatie, waarbij een auto al geruime tijd op de oprit van het bedrijf zou staan met iemand erin. Toen gewaarschuwde agenten eenmaal onderweg waren reed de auto weg. Op de Postweg werd de auto met de drie Edenaren onderschept. In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. In het Lunterse bedrijf bleek te zijn ingebroken, waarop het trio werd meegenomen naar het politiebureau. Daar zijn de Edenaren ingesloten voor onderzoek.
(036982)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Wageninger aangehouden na botsing

Publicatiedatum: 15-9-2009 10:18:48

EDE - Een 43-jarige automobilist uit Wageningen is maandagavond 14 september aangehouden nadat hij op de A30 bij Ede betrokken was geraakt bij een aanrijding met een vrachtauto. De man raakte daarbij lichtgewond maar wordt er ook van verdacht onder invloed van alcohol te hebben gereden.

De man botste rond acht uur door nog onbekende oorzaak achterop de stootbalk van een voor hem rijdende vrachtwagen, bestuurd door een 45-jarige man uit Slovenië. Omstanders ontfermden zich over de Wageninger, die niet alleen gewond bleek maar ook een verwarde indruk maakte. Gewaarschuwde agenten roken alcohol en hebben bloed laten afnemen voor een bloedproef. In afwachting van de uitslag daarvan is het rijbewijs van de Wageninger ingenomen. De verwondingen van de man bleken niet ernstig; na behandeling in het ziekenhuis kon hij mee naar het politiebureau.
(036956)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---