Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Waarom sloegen de Grieken er niet meteen op los?

15 september 2009

Vakpagina Geschiedenis & Archeologie geeft antwoord

Kennislink (www.kennislink.nl) is uitgebreid met een nieuwe vakpagina: Geschiedenis & Archeologie. Op de
populair-wetenschappelijke website zijn nu ook het laatste nieuws en achtergronden te lezen over beide wetenschappen. Waarom maakten de oude Grieken nauwkeurige afspraken over plaats en tijd als ze een oorlog wilden uitvechten? Hoe kon Nederland een heel eilandenrijk drie eeuwen lang de baas blijven? En hoe kijken historici van nu aan tegen de Koude Oorlog van 1947-1989? Je leest het op Kennislink-Geschiedenis & Archeologie.

De nieuwe vakpagina Geschiedenis & Archeologie bekijkt maatschappelijke onderwerpen door een historisch-wetenschappelijke bril. De pagina belicht de geschiedenis achter het nieuws en geeft achtergronden over prikkelende onderwerpen. Op een multimediale manier passeren historisch en archeologisch georiënteerde thema's de revue. Ga fietsen langs de overblijfselen van de grens van het Romeinse rijk! Of zoek met Google maps welk museum in de buurt historische of archeologische collecties bezit. De agenda laat in een opslag zien waar en wanneer interessante lezingen, tentoonstellingen en debatten te bezoeken zijn.

Partners

De vakpagina Geschiedenis & Archeologie wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de Koninklijke Akademie van Wetenschappen (KNAW). laatst gewijzigd op 15 september 2009