Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 september 2009

Enschedeër krijgt huisverbod
Enschede
Op maandag 14 september heeft een 57-jarige man uit Enschede een huisverbod opgelegd gekregen. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld tegen zijn vrouw en twee kinderen. Voor alle betrokkenen is de hulpverlening opgestart.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl (2009031683)

Twee hennepplantages ontdekt
Nijverdal
De politie heeft op maandag 14 september naar aanleiding van een onderzoek hennepplantages ontdekt in twee woningen aan de Bizetstraat in Nijverdal. Het is niet bekend hoeveel planten in beide plantages aanwezig waren. In overleg met Justitie zullen de hennepplanten en alle spullen die de kweek mogelijk maken, worden vernietigd. Politie Twente doet onderzoek naar de eigenaren van de twee woningen. (2009032091)

Aanrijding tussen bromfietser en automobilist Borne
Op maandag 14 september rond 18.15 uur vond een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een automobilist op de kruising Steenbakkersweg, Leemweg in Borne. Een 43-jarige bromfietsbestuurder uit Hengelo reed over de Steenbakkersweg, met achterop een 41-jarige passagier. Op het kruispunt met de Leemweg kwam de bromfietsbestuurder in aanrijding met een 43-jarige automobilist uit Delden, die over de Leemweg reed. De twee op de bromfiets kwamen ten val. De passagier, woonachtig in Hengelo, werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2009032345)

Fietser komt ten val
Enschede
Op de Auke Vleerstraat in Enschede ontstond op maandag 14 september rond 09.20 uur een aanrijding tussen een fietser en een automobilist. Een 69-jarige fietser uit Enschede stak de Auke Vleerstraat over, maar verleende hierbij geen voorrang aan de van rechtskomende automobilist, naar later bleek een 36-jarige man uit Didam. De fietser kwam ten val en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (2009032089)

Verdachte aangehouden voor brandstichting

Den Ham

Een 31-jarige man uit Breeze werd maandag 14 september aangehouden, omdat hij verdacht wordt op donderdag 6 augustus brand te hebben gesticht in een schuur bij een manege aan de Flierdijk in Den Ham. De politie startte een onderzoek naar de oorzaak van de brand. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009018339)

Twee verdachten aangehouden voor mishandeling Duits trio Almelo
Een 20-jarige en een 23-jarige man, beiden woonachtig in Almelo, werden maandag 14 september aangehouden, omdat zij verdacht worden twee Duitse mannen en een Duitse vrouw te hebben mishandeld op donderdag 13 augustus. De politie startte een onderzoek en kon naar aanleiding van het politieonderzoek het duo aanhouden. Ze zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009020401)



Politie Twente