Gemeente Borsele

Borsele reikt de eerste Duurzame Lening uit

Wethouder Mart de Bruijne verstrekt op woensdag 2 september de eerste âDuurzame Leningâ aan de familie Hermans uit Heinkenszand. Deze lening is bedoeld voor particulieren die hun woning duurzaam willen verbeteren. Zo gaat de familie Hermans met deze laagrentende lening het hun woning aan de Heinkenszandseweg levensloop bestendig maken en het dak isoleren. Met deze aanpassingen hopen zij ook in de toekomst in hun eigen woning te kunnen blijven wonen.

De belangstelling voor de duurzame leningen is groot. De gemeente heeft nog vijf aanvragen in behandeling. Deze verwerkt zij de komende maand. Een lening wordt verstrekt om kosten van aannemers, erkende installateurs en leveranciers van energiebesparende middelen, cascoverbetering en levensloopbestendigheid te dekken. Daarnaast verstrekt de gemeente ook de startersleningen. Hiervoor is tot nu toe minder interesse. Inwoners die nooit eerder eigenaar geweest zijn van een koopwoning, komen voor een starterslening in aanmerking. Het is dus niet leeftijdsgebonden. Koopt een vijftigplusser zijn huurhuis, dan komt hij of zij ook in aanmerking voor de starterslening.

De gemeente Borsele verstrekt sinds mei 2009 duurzame leningen en startersleningen. Zij heeft voor deze leningen geld opzij gezet in een fonds bij Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).