Provincie Groningen

Groningen LAG geeft financiële steun aan vier projecten in Oost Groningen 15 september 2009

De projecten 'Klankschip Nieuwolda',professionalisering Verengingen Toeristisch Westerwolde, herinrichting van brink..., top! van de Stichting Ocrea en het NK wielrennen Bourtange ontvangen van LEADER regio Oost Groningen (LAG) een bijdrage voor de uitvoering van hun project.

Project `Klankschip' Nieuwolda
In Nieuwolda is de stichting Kunstpodium De Leegte actief met het organiseren van gemeenschapskunst. Met als doel:kunst dicht bij de bewoners van het eigen dorp en de regio brengen. Een van deze projecten is het project `Klankschip'. Kunstenares Ludy Feijen zal in Nieuwolda een verbeelding van de boeg van een schip construeren. Dit schip fungeert als uitkijkpunt over het weidse landschap, maar wordt ook gebruikt als klankkast. In verschillende workshops wordt gewerkt aan het thema `verloren verleden'.De verhalen van de Oldambsters van alle generaties vormen het materiaal voor een vertaling in taal, beeld, klank en performance op het klankschip. Het resultaat uit de workshops wordt tijdens twee voorstellingen in september en november ten tonele gebracht in het Klankschip. Totale projectkosten: EUR 55.900 - bijdrage LEADER regio Oost : EUR 9.500

Vereniging Toeristisch Westerwolde
Het project behelst de professionalisering van de Vereniging Toeristisch Westerwolde, een samenwerkingsverband van 12 toeristische bedrijven gevestigd in de regio Westerwolde. Onderdeel hiervan is ook de samenwerking met Duitsland en het ontwikkelen van nieuwe arrangementen en routes. Totale projectkosten: EUR 243.600 - bijdrage LEADER regio Oost: EUR 159.000.

Ocrea, herinrichting de brink....top!
Stichting OCREA in Onstwedde houdt zich bezig met het bevorderen van het woon- en leefklimaat en het behartigen van de belangen van de bewoners in en rond Onstwedde. een lang gekoesterde wens vanuit de bevolking, namelijk het omvormen van de huidige brink tot een authentieke brink met diverse doeleinden, wil realiseren. Totale projectkosten: EUR 172.700 - bijdrage LEADER regio Oost EUR 65.000.

NK Wielrennen Bourtange
Op 20 en 21 juni 2009 vond in en om de vesting Bourtange het Nederlands Kampioenschap voor jeugd in de leeftijden van 15 t/m 18 jaar en amateurs vanaf 23 jaar plaats.
Totale projectkosten: EUR 64.650 - bijdrage LEADER regio Oost : EUR 9.500.

LEADER
Het doel van LEADER is het versterken en verder ontwikkelen van de leefbaarheid en de economie op het platteland. LEADER ondersteunt initiatieven die uit het gebied zelf komen en die bijdragen aan de leefbaarheid en economische vitaliteit van de regio onder het motto: samen werken aan een mooi en vitaal Groninger platteland.

LAG
In de LEADER Actiegroep Oost-Groningen (LAG) werken vertegenwoordigers van organisaties samen met de provincie Groningen. De LAG beoordeelt nieuwe projectvoorstellen en geeft advies aan Gedeputeerde Staten van de provincie. Meer informatie vindt u op de site van het Programma landelijk gebieden en LEADER Oost Groningen.

15 september 2009