KNHS

Geslaagde kick off Enjoy the Ride op Horse Event 15 september 2009
Adelinde en Imke genieten van enjoy te ride

ERMELO (KNHS) - Voorafgaand aan de huldiging van het gouden dressuurteam vond op zaterdag 12 september op Horse Event de officiële kick off plaats van Enjoy the Ride. De medaillewinnaars genieten zelf regelmatig van een heerlijke buitenrit en lieten door hun deelname aan de aftrap zien dit nieuwe initiatief van de KNHS op het gebied van buitenrijden te ondersteunen.

Anky van Grunsven (Erp) en Edward Gal (Harskamp) namen plaats op het rijtuig van Nederlands-en Wereldkampioen Jan de Boer met zijn vierspan ponys. Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) en Adelinde Cornelissen (Beilen) namen deel met ter beschikking gestelde paarden van het NHB Deurne. Het gezelschap vertrok per rijtuig en te paard vanaf de PaardenSporthal richting de renbaan van Horse Event waarbij een stuk van de Enjoy the Ride route werd gereden.

De bezoekers van Horse Event konden gedurende drie dagen uitgebreid kennis maken met Enjoy the Ride. Er was een Enjoy the Ride route uitgezet over het Horse Event terrein, die de deelnemers uit veiligheidsoverwegingen dit keer te voet konden afleggen. Er was in de rust zelfs een uitgebreide check met een hartslagmeting, bloeddrukmeting en controle van BMI, vetpercentage, lengte en gewicht onder leiding van de erkende fysiek trainer Ruud Jacobs en zijn team. Op diverse punten op Horse Event konden de bezoekers de prachtige Enjoy the Ride routegids met korting aanschaffen en kregen de deelnemers bovendien een mooie Enjoy the Ride bidon aangeboden.

Enjoy the Ride is een nieuw initiatief van de KNHS op het gebied van buitenrijden. Nooit meer verdwalen, rijden door de mooiste gebieden van Nederland en precies weten waar je heen gaat én de mogelijkheid om onderweg ergens wat te eten en drinken.
Enjoy the Ride bestaat uit buitenrij evenementen, een routegids en een website. In de routegids vind je de 12 mooiste Nederlandse ruiterroutes. De routes gaan over bospaden en wegen, stranden en beekjes, door fraaie dorpen, bijzondere landschappen en schitterende natuur. Uiteraard met gezellige tussenstops onderweg. Enjoy the Ride is een bron van inspiratie en hét ideale vertrekpunt voor ontdekkingstochten door Nederland. Enjoy the Ride routes zijn er voor ruiters en menners van elk niveau, met en zonder eigen paard, voor zowel de wedstrijdsporter als de recreatieve paardensporter. KNHS-hoofdsponsor Rabobank is partner van Enjoy the Ride.

Op 26 september vindt de Enjoy the Ride herfstrit plaats in het Limburgse Bergen. Wil je ook meerijden? Kijk dan voor meer informatie op www.enjoytheride.nl !