Gemeente Almere

Edelhert verwacht op Insulindeplein

15-09-2009

foto edelhert Groene Loper Woensdag 15 september krijgt een edelhert, geïnspireerd op soortgenoten uit de Oostvaardersplassen als vaste bestemming het Insulindeplein in Almere Buiten. Dit is het plein aan het Station Oostvaarders. Het dier, vervaardigd van cortenstaal, zal rond 12.00 uur op zijn sokkel geplaatst worden. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Dit edelhert functioneert als het beginpunt van de wandelroute de Groene Loper. Deze nieuwe wandelroute leidt bezoekers op interessante wijze vanaf het station- en busplein door de bebouwing van de Oostvaardersbuurt via het overgangsgebied tussen stad en natuur naar het nieuwe natuurbelevingscentrum de Oostvaarders. De route is aangegeven met informatiepalen met tekst en beelden over de levende natuur en de historie van het gebied. Het edelhert en de bijzondere bewegwijzering zijn ontworpen door Ben te Raa.

Aan de Groene Loper zelf wordt momenteel nog flink gewerkt. 26 november wordt deze bijzondere wandelroute samen met de buurt geopend.

IFRAME: aik

Pagina('s)


* Groene Loper