Gemeente Hoorn

Hoorn op weg naar Keurmerk Veilig Ondernemen

De gemeente Hoorn gaat zich samen met de brandweer, de politie, de HOC sterk maken om in de loop van 2010 het Keurmerk Veilig Ondernemen voor de Hoornse bedrijventerreinen binnen te halen. Om dit besluit kracht bij te zetten ondertekenden de partijen een overeenkomst. Het Keurmerk Veilig Ondernemen heeft grote voordelen voor ondernemers op alle bedrijventerreinen. Niet alleen worden de bedrijventerreinen duurzaam veiliger maar de bedrijven kunnen ook hogere kortingen krijgen bij het afsluiten van (collectieve) verzekeringen. Deze kortingen kunnen oplopen tot meer dan 25 procent. De ondertekening van de overeenkomst markeert het begin van het traject om de Hoornse bedrijventerreinen veiliger te maken.

Het KVO-B certificaat kan behaald worden als betrokken partijen laten zien dat zij samen een aantal bewezen effectieve maatregelen hebben getroffen om de veiligheid op een bedrijventerrein op een hoger plan te brengen. Het uitgangspunt is om te komen tot adequate, simpele maatregelen met een goede kosten-batenverhouding. Er is veel aandacht voor preventie, onder het motto voorkomen is beter dan genezen.

Het traject bestaat uit een aantal stappen en begint met een inventarisatie van veiligheidsproblemen, bestaande uit een enquête onder de ondernemers en een ronde over de terreinen. Deze inventarisatie duurt ongeveer 3 maanden. Daarna start de implementatie van de maatregelen die tot verbetering van de knelpunten moet leiden. Deze stap duurt 6 tot 9 maanden.

Burgemeester Van Veldhuizen is enthousiast over het KVO-traject: Het is altijd goed als je samen stelselmatig en goed georganiseerd gaat werken aan veilige bedrijventerreinen. Daar is door menig partij al veel gepresteerd. Dat smaakt naar meer en inspireert. KVO helpt daar verder bij.'
Laatste wijziging van deze pagina: 15 september 2009