European League of Institutes of the Arts verhuist


Directeur Carla Delfos ontvangt eredoctoraten

AMSTERDAM, 20090828 -- In 1990 werd de European League of Institutes of the Arts - ELIA opgericht in Amsterdam. ELIA verhuist per 15 september naar Beulingstraat 8, 1017 BA Amsterdam. Ze verlaat het huidige kantoor aan de Keizersgracht om zich te vestigen in een pand van de Stichting Castrum Peregrini. De verhuizing naar Castrum Perigrini betekent niet alleen een prachtige huisvesting maar het ligt tevens in de bedoeling van beide organisaties om inhoudelijk te gaan samenwerken.

Carla Delfos, oprichter en directeur van ELIA sinds 1990, ontving op 17 mei een eredoctoraat van Columbia College Chicago. Tevens werd zij op 25 juni benoemd tot Honorary Fellow van de Hong Kong Academy of Music and Performing Arts.
ELIA ziet beide benoemingen als een erkenning van de jarenlange inzet van Carla Delfos voor de belangen van het hoger kunstvakonderwijs, en van de bijdrage die zij en ELIA geleverd hebben aan het tot stand brengen van contacten en samenwerkingen tussen kunsthogescholen binnen Europa en daarbuiten, de internationalisering van het hoger kunstvakonderwijs, en het pleiten voor de rol van de kunst op de Europese agenda.

ELIA - the European League of Institutes of the Arts is de koepelorganisatie van kunstacademies en instellingen voor kunstonderwijs in alle kunst disciplines, en vertegenwoordigt ca. 350 leden in 47 landen, met in totaal meer dan 250.000 studenten.
Alle grote Nederlandse kunstacademies zijn aangesloten.

ELIA organiseert jaarlijks meerdere conferenties en projecten en dit jaar voor het eerst het NEU/NOW Festival, waar afstuderend artistiek talent uit heel Europa en in alle kunst disciplines zich presenteert, online en live in Vilnius, Culturele Hoofdstad van Europa 2009.

www.elia-artschools.org
castrumperegrini.org