Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 15 september 2009

SPEELFILMS KIKKERDRIL en DUNYA & DESIE IN DE PRIJZEN IN BUENOS AIRES

Deze week zijn twee producties van Lemming Film in de prijzen gevallen op het Film Festival NUEVA MIRADA in Buenos Aires. De speelfilm KIKKERDRIL ontving zowel de Juryprijs als een Special Mention van de kinderjury. De speelfilm DUNYA & DESIE kreeg een Special Mention van de vakjury.

Het International Film Festival for Children and Youth NUEVA MIRADA wordt jaarlijks georganiseerd in Buenos Aires in Argentinië en is een zeer geliefd festival bij kinderen en jongeren. Dit jaar werd het festival door meer dan 16.000 kinderen bezocht. Op het festival werden 146 films vertoond uit 45 verschillende landen. Cameraman Daniel Bouquet van de speelfilm KIKKERDRIL was aanwezig op het festival om een workshop aan studenten te geven.

KIKKERDRIL werd dit jaar al meerdere keren beloond met internationale prijzen, zoals de Publieksprijs op het Barne Filmfestival Kristiansand in Noorwegen, Beste Speelfilm op het Divercine Filmfestival in Uruguay en de Publieksprijs op het International Youth Film Festival in Korea. Ook DUNYA & DESIE won meerdere internationale prijzen, zoals de CIFEJ Prize of the World Academy for Quality Films op het Tel Aviv Filmfestival for Children in Israel, Best Teen Film Award op het Sarajevo Film Festival in Bosnie Herzegovina en de prijs voor Beste Film op de Isabella International Film Week In Maratea in Italië. In februari 2009 was DUNYA & DESIE de Nederlandse inzending voor de Best Foreign Language Film voor de Academy Awards.

KIKKERDRIL is een muzikale roadmovie van regisseur Simone van Dusseldorp, door Lemming Film gecoproduceerd met de KRO en in Nederland dit jaar uitgebracht door distributeur A-Film. DUNYA & DESIE is een tienerspeelfilm van Dana Nechushtan, naar een scenario van Robert Alberdingk Thijm, gebaseerd op de gelijknamige serie. De film werd door Lemming Film gecoproduceerd met de NPS en in 2008 uitgebracht door distributeur Independent Films.

EINDE PERSBERICHT


---




Ingezonden persbericht