Ingezonden persbericht


P E RS B E R I C H T
Valkenswaard, september 2009

Nieuwe bestuursvoorzitter Nederlands Steendrukmuseum Valkenswaard

Met ingang van september 2009 is Erica Goudsmit benoemd tot bestuursvoorzitter van het Nederlands Steendrukmuseum te Valkenswaard. Zij volgt hiermee oprichter Peter-Louis Vrijdag op, die sinds de eerste plannen voor het museum in 1999, samen met bestuur, directeur en het vrijwilligersteam, het museum tot het uitstekende niveau heeft gebracht dat het nu heeft. Het inmiddels officieel geregistreerde museum stelt een waardevol maatschappelijk erfgoed op het gebied van gedrukte kunst en massacommunicatie zeker, voor deze en volgende generaties.

Erica Goudsmit, voorheen twintig jaar verantwoordelijk voor Communicatie & Marketing van Stadsschouwburg/Parktheater Eindhoven, heeft daarnaast museale ervaring vanuit haar periode in het Van Abbemuseum in Eindhoven, waar zij in de jaren tachtig werkzaam was voor toenmalig directeur Rudi Fuchs.

Vrijdag gaat zich als bestuurslid meer richten op de conservatortaak in het museum en het beheer van de collectie die nodig is voor de groei van het museum.

Binnen het bestuur vond nog een belangrijke mutatie plaats: penningmeester van het eerste uur, de heer Jan de Wit, droeg zijn functie over aan de heer Joop van Meel, maar blijft nog fungeren als financieel adviseur.

In het Nederlands Steendrukmuseum maakt de bezoeker kennis met de vele facetten van het in 1798 door Alois Senefelder uitgevonden vlakdrukprocedé dat bekend staat onder de naam steendruk of lithografie. Mondiaal gezien biedt het museum de bezoeker het meest complete overzicht van de geschiedenis van de steendruk / lithografie van vroeger tot nu. Adres: Carolus Gebouw, Oranje Nassaustraat 8 te Valkenswaard. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur. Entree: 4 t/m 14 jaar E 2,50; 15 t/m 64 jaar, E 3,50 en 65+ E 3,00. Museumjaarkaart: gratis. Voor meer info: zie www.steendrukmuseum.nl



Ingezonden persbericht