EVC maatschappelijke opvang genomineerd voor Ginjaar-Maasprijs 2009

08/09/2009 11:50

MOVISIE

Dit jaar wordt voor de vierde keer de Ginjaar-Maas Prijs voor Leren en Werken uitgereikt.

Het project 'Prestaties getoond en beloond: EVC voor ervaringsdeskundigen in de Maatschappelijke Opvang' is een van de vijf genomineerden voor deze prijs. MOVISIE heeft in het project met drie opvanginstellingen voor dak- en thuislozen gewerkt aan het toegankelijk maken van de EVC-procedure voor vrijwilligers in opvanginstellingen. De algemene doelstelling was: competenties zichtbaar maken, waarderen en erkennen van cliënten in de maatschappelijke opvang, die als ervaringsdeskundige of vrijwilliger in hun instelling actief zijn. Dit heeft geresulteerd in een EVC-certificaat én een gevuld portfolio voor de deelnemers.

Prestaties getoond en beloond

Het project richt zich op cliënten die actief zijn als ervaringsdeskundige of als vrijwilliger in de opvangstelling. Alle deelnemers zijn dakloos of ex-dakloos. Het gaat om mensen die niet makkelijk de stap naar betaald werk of een opleiding maken. Elf cliënten hebben het EVC-traject geheel doorlopen en op 23 juni ontvingen zij een certificaat tijdens een feestelijke uitreiking bij MOVISIE. Zij bezitten nu een portfolio dat hen zelfinzicht en zelfvertrouwen verschaft en dat zij kunnen gebruiken bij de opstap naar werk of een opleiding.

Prijs

De Ginjaar-Maas Prijs is bestemd voor een project dat werkenden of werkzoekenden stimuleert tot (verder) leren, om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het doel van de prijs is om aan deze projecten meer bekendheid te geven, waardoor andere organisaties de ideeën ook kunnen gebruiken.

Op woensdag 16 september aanstaande wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de Rotterdamse Dag van de Stage. De prijs is een cheque ter waarde van 20.000 euro. De overige vier genomineerden ontvangen ieder een cheque ter waarde van 5.000 euro.