Senior hanteert liever muis dan zapper

14/09/2009 14:33

Stichting Seniorweb

UTRECHT - Senioren zitten liever achter de computer dan voor de televisie. Wekelijks besteedt 84% van de vijftigplussers de meeste tijd aan computeren, zo blijkt uit een onderzoek onder 2500 bezoekers van de SeniorWeb-website. Televisie kijken (44%) of een goed boek lezen (33%) hebben het qua favoriete tijdsbesteding van de computer verloren. 65% kijkt liever een maand geen televisie dan dat de computer met internet het huis uit moet. De computer is voor senioren onmisbaar geworden.

SeniorWeb ziet de populariteit van het computergebruik onder senioren terug in haar snel groeiende ledenstand. Sinds 1996 ondersteunt zij senioren in hun eerste computerbehoefte. Zij besteedt in cursussen (in meer dan 350 locaties in het land), website en tijdschrift aandacht aan de nuttige en vooral leuke aspecten van de computer en het internet. Zo volgen tienduizenden mensen jaarlijks basiscomputer- en internetcursussen en zijn digitale fotobewerking en internetbankieren (in samenwerking met de Rabobank) populaire workshops.

De inzet van SeniorWeb wordt gewaardeerd. De organisatie heeft inmiddels de magische grens van 100.000 leden bereikt. Op woensdag 16 september tijdens de 50PlusBeurs in de Utrechtse Jaarbeurs wordt het 100.000e lid bekend gemaakt. Trendwatcher Vincent Everts presenteert ter ere van deze mijlpaal de Digitale IQ-test waar BN-ers en SeniorWeb-vrijwilligers tegen elkaar strijden. De Digitale IQ-test begint om 12.30 uur in Hal 11 van de Jaarbeurs, waarna om 13.00 uur de feestelijke huldiging plaatsvindt.





http://www.seniorweb.nl