Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Officiële opening vernieuwde Middenweg

14 september 2009

Het groot onderhoud van de Middenweg is klaar. Door meevallers bij de uitvoering kon het werk, dat in totaal enkele jaren in beslag heeft genomen, zelfs een half jaar eerder dan gepland worden afgerond. Al vanaf de zomer is de Middenweg weer open voor normaal gebruik, en de laatste maanden heeft de aannemer resterende kleinere werkzaamheden afgerond.

De vernieuwde Middenweg wordt officieel heropend door portefeuillehouder Sharona Ceha. Op originele wijze zal ze de vernieuwde Middenweg symbolisch als eerste in gebruik nemen.
* Datum: woensdag 16 september

* Tijd: 9.00 - 9.30 uur

* Plaats: de rijbaan van de Middenweg richting stad in, ter hoogte van het Christiaan Huygensplein

Iedereen is van harte welkom om dit feestelijke moment bij te wonen.

Onderhoud hard nodig

De Middenweg was echt toe aan een opknapbeurt. Het asfalt was versleten en de tegels op de fietspaden lagen door de boomwortels erg ongelijk. Het asfalt is overal vervangen en langs de hele Middenweg zijn de vrijliggende fietspaden voorzien van rood asfalt. Tegelijk met het groot onderhoud zijn ook andere bedrijven en diensten op de Middenweg aan het werk geweest. Zo heeft Waternet de riolering vervangen en het GVB de tramrails vernieuwd.

Veiliger en groener

Het stadsdeel heeft het groot onderhoud aangegrepen om meteen ook de verkeersveiligheid op de Middenweg te verbeteren. Zo zijn de uitritten van de zijstraten overzichtelijk gemaakt, enkele gevaarlijke oversteekpunten veiliger geworden, er zijn maatregelen genomen om de snelheid te beteugelen en er is meer ruimte gekomen tussen het fietspad en de auto's. Ook het groen is flink aangepakt. De bomen hebben nieuwe voedselrijke grond gekregen en het zicht vanaf de weg op de sportvelden en Park Frankendael is verbeterd.