Startschot kledinginzamelingsactie in Madurodam voor Rode Kruis

15/09/2009 11:47

Nederlandse Rode Kruis

Zo'n 750 KICI kleding containers voorzien van het logo van het Nederlandse Rode Kruis gaan de komende maanden het Nederlandse straatbeeld veroveren. Woensdag 16 september zullen het Nederlandse Rode Kruis en Stichting KICI kledinginzameling hiertoe een 5-jarige samenwerking in Madurodam beklinken. Reden voor Bert van Alphen, wethouder Welzijn in Den Haag, om na de ondertekening drie miniatuur KICI-Rode Kruis textielcontainers aan het straatbeeld in Madurodam toe te voegen.

Beide partijen zien mooie kansen in de samenwerking. Cees Breederveld, directeur van het Nederlandse Rode Kruis: "Gedragen kleding is wel degelijk heel veel waard. Met de opbrengsten van de kleding uit de KICI textielcontainers kan het Rode Kruis nog meer hulp bieden, altijd en overal".

Ook Hans Markowski, directeur stichting KICI kledinginzameling is opgetogen: "De KICI kledingcontainers zijn inmiddels te vinden in ruim 100 gemeenten. De 319 plaatselijke afdelingen van het Rode Kruis bieden ons een prachtige kans om dit aantal verder uit te breiden, zodat iedereen met zijn gedragen kleding altijd de weg naar het goede doel kan vinden", aldus Hans Markowski, directeur stichting KICI kledinginzameling.