Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.20 uur

Utrecht, 16-09-2009

Verdachte aangehouden na DNA hit
MAARSSEN/AMSTERDAM De politie heeft op maandag 15 september een 21-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van woninginbraak.

Naar aanleiding van een aangifte van inbraak in een woning aan de Raadhuisstraat in Maarssen op donderdag 11 juni jl. is de politie een onderzoek gestart. Forensisch onderzoek leverde DNA sporen op die afkomstig zijn van een 21-jarige man uit Amsterdam. Hij is aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex in Houten voor verhoor.

Graffiti
NIGTEVECHT In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 september is op een groot aantal plaatsen graffiti gespoten. De politie heeft negen aangiftes binnen gekregen van vernieling. Het graffiti zat onder andere op muren van huizen, schoolgebouwen, elektriciteitskastjes, vuilcontainers en bushokjes. De politie is een onderzoek gestart en hoopt dat er getuigen zijn van deze vernielingen. Heeft u informatie, neemt u dan contact op met het wijkteam Breukelen/Abcoude/Loenen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Jongen aangereden

WOERDEN Op de Boerendijk is dinsdag 15 september een jongen aangereden op een voetgangersoversteekplaats.

Omstreeks 15.50 uur reed een 58-jarige automobiliste uit Woerden over de Boerendijk in de richting van de Hoge Rijndijk. Ter hoogte van een school minderde ze snelheid vanwege een voetgangersoversteekplaats, maar ze zag niemand. Plotseling renden vier jongens schuin de oversteekplaats over. De automobiliste kon niet meer op tijd remmen en schepte één van de jongens; een 10-jarige jongen uit Woerden. De politie en ambulance kwamen ter plaatse. De jongen is door ambulancepersoneel gestabiliseerd en naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd. Na onderzoek bleek hij een hersenschudding te hebben.

Aanrijding

BREUKELEN - Op dinsdag 15 september zijn op de Straatweg om 08.10 uur een fietser en bromfietser met elkaar in botsing gekomen. Een 13-jarige jongen uit Maarssen fietste vanuit Maarssen richting Breukelen. Ter hoogte van de Nijenrode haalde hij fietsers in. Hierdoor reed hij op de andere baan van het fietspad. De jongen zag een 16-jarige bromfietser uit Noorden die daar reed, niet aankomen. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser belandde in een naastgelegen sloot. Een toevallig passerende politieagent (in privetijd) hield de jongen uit de sloot. Daarna is hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat de jongen armletsel en een hersenschudding had. De fietser hoefde niet naar het ziekenhuis.