Nieuw-Vlaamse Alliantie


Komkommerprijs voor Annick De Ridder! (16/09/09)

Jong N-VA reikte gisteren voor de vierde maal de komkommerprijs uit. Daarmee belonen de N-VA jongeren de persoon die tijdens de komkommertijd de media haalde met het meest opmerkelijke, maar daarom niet het meest zinnige voorstel. In de zomer van 2009 overtrof niemand de profileringsdrang van Vlaams Parlementslid Annick De Ridder (Open VLD) met haar voorstel om Zeeuwse mosselen te boycotten zolang de Westerschelde niet uitgediept wordt. Annick De Ridder volgt op de erelijst Bert Anciaux (toen nog Spirit, 2006), Christophe Deborsu (2007) en partijgenote Margriet Hermans (2008) op. Met Annick De Ridder is deze uiteraard nog jonge laureatenlijst opnieuw wat indrukwekkender geworden.

Voorzitter David Manaigre: Het was vrij snel duidelijk dat Annick De Ridder deze prijs zou binnen halen. Het verwonderde ons trouwens dat een veelbelovende liberale politica met een voorstel komt waar Vlaamse zelfstandigen en ondernemers toch wel enige hinder van zouden ondervinden. Uiteraard steunen ook wij de uitdieping van de Westerschelde en liever nog gisteren dan vandaag. Maar of een mosselboycot daarbij helpt, is maar zeer de vraag. Maar goed, het Uilenspiegelkarakter van dit toch wel originele voorstel was vrij hoog, en daar gaat het toch nog altijd om!

Annick De Ridder haalde het voor het voorstel van ex-burgemeester van Evergem Peter Vereecke (CD&V), om zich burgerlijke partij te stellen tegen de witte strepen die vliegtuigen in de lucht trekken. De derde plaats was weggelegd voor burgemeesters Patrick Moenaert (CD&V) en Daniël Termont (sp.a), die een Brugs-Gentse vete startten naar aanleiding van een nietszeggende reclamefolder.

Auteur:
David Manaigre
voorzitter Jong N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: David Manaigre
Telefoon: 0472/76.10.06
Fax: 02/217.35.10
E-post: david.manaigre@n-va.be
Url: www.jongnva.be