Gemeente Smallingerland


Handtekeningen voor tafeltennistafel

Leanne Bartels en Daphne Groen worden verrast door wethouder Ketelaar met een setje tafeltennisbatjes en balletjes; 'hun' tafeltennistafel gaat er komen!

De twaalfjarige meiden Leanne Barelds en Daphne Groen uit Drachtster wijk De Drait wisten precies wat er nog ontbrak op het speelveld aan de Overstesingel in hun wijk: een tafeltennistafel! Daarom gingen ze de wijk in om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen. Deze hebben ze voor de zomervakantie aangeboden aan de beleidsmedewerker Spelen, Sytske Paulusma. Zij vond het zo'n leuk initiatief dat ze er meteen mee aan de slag ging. Er bleek nog geld beschikbaar te zijn binnen het budget 'spelen' en daarom nodigde ze de meiden en hun ouders afgelopen vrijdag met een smoesje uit op het speelveld. Daar werden ze verrast door de komst van wethouder Nieske Ketelaar. Deze vertelde de meiden dat er inmiddels een tafeltennistafel besteld is en dat deze volgende maand geplaatst wordt.

Buurtbudget
Heeft u ook een wens voor uw wijk of buurt? Dan kunt u nog in aanmerking komen voor het aanvragen van buurtbudget. Alle inwoners van de gemeente Smallingerland kunnen namelijk nog tot 1 oktober a.s. een aanvraag indienen. Elk jaar is per dorp of wijk EUR 3.850 tot maximaal EUR7.500,00 beschikbaar.
Waar gaat het om bij het buurtbudget? Een picknicktafel in het park of een leukere aankleding van het groen rond een speelplek. Of iets heel anders wat goed is voor de leefbaarheid. Als uw idee aan de voorwaarden voldoet, dan kan uw buurt het plan uitvoeren met een bijdrage uit het buurtbudget.

Voor meer informatie en een aanvraagformulier: ga naar www.smallingerland.nl. U kunt ook bellen met regiomanager Sietze van der Weij, telefoon (0512) 58 1234.
Kijk ook bij Vraag van de week, op pagina 9.