CDA

Wim van de Camp: CDA steunt herverkiezing Barosso

Het CDA in het Europees Parlement steunt de herverkiezing van Barroso als Commissievoorzitter. Dit zegt Wim van de Camp, CDA-delegatievoorzitter in het Europees Parlement.

Wim van de Camp: "De EU heeft geen tijd te verliezen. De strategie van de socialisten om de stemming uit te stellen is onverantwoord. De uitdagingen zijn groot: de economische crisis raakt iedereen, de werkgelegenheid staat onder druk. Het aan het werk houden en krijgen van mensen is topprioriteit. De sociale markteconomie, zoals wij die in West-Europa kennen staat onder druk, ondernemers worden nog te vaak gehinderd door overbodige regels en de wildgroei van agentschappen moet aan banden worden gelegd."

Van de Camp vindt dat alleen met een Commissievoorzitter die gesteund wordt door een meerderheid in het EP, met kracht en overtuiging het goede standpunt van de EU over het klimaatakkoord kan uitdragen.

Tot slot riep Van de Camp tijdens het Barroso-debat aan de vooravond van de stemming de Commissievoorzitter op, om het contact met de burger een hoge prioriteit te geven. Van de Camp: "De Europese verkiezingen hebben in Nederland laten zien dat de betrokkenheid van burgers nog steeds laag is. Die betrokkenheid vergroten is cruciaal voor Europa. U hebt de laatste maanden met verve en dynamiek het draagvlak gesmeed voor een nieuw mandaat. Zoals u dat de afgelopen tijde heeft gedaan, dat wil ik nu iedere week zien, vijf jaar lang. Ga zo door.

Op woensdag 16 september vindt om 12.00 uur de stemming plaats in het EP.

---