Provincie Utrecht

Start werkzaamheden zuidelijke randweg Woerden

16-9-2009 -

Eind augustus 2009 is aannemer Van Wijk begonnen met het eerste gedeelte van het grondwerk voor de aanleg van de zuidelijke randweg Woerden*, in opdracht van de provincie Utrecht. De werkzaamheden vinden plaats parallel aan de A12, nabij de Kromwijkerdijk en geven vooralsnog geen hinder voor het verkeer en de omgeving. De werkzaamheden duren tot medio april 2011.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het opschonen van het werkterrein. Daarbij worden alle boomstronken en takken verwijderd als voorbereiding voor het aanbrengen van een waterafvoersysteem, tussen het gedeelte van de Waardsedijk en het spoorviaduct in de A12. Deze werkzaamheden zijn inmiddels afgerond.
Op dit moment is de aannemer bezig met het verleggen van sloten, het aanbrengen van drainage en het verlengen van duikers.

Aanvoer van zand
Eind september begint de aannemer met het aanvoeren van zand dat dient als voorbelasting van de grond.
Het zand wordt aangevoerd via de A12 en via gemeentelijke wegen. Na circa een jaar is de ondergrond voldoende `ingeklonken' en voldoende stevig voor het bouwen van een brug over het spoor. De brug over het spoor maakt deel uit van de zuidelijke randweg. Het spoorwegviaduct vormt het hoogste deel van de weg waardoor extra zetting van de grond nodig is.

Vervolg
Het grondwerk voor de rest van de randweg start op een later tijdstip. Het viaduct over de spoorbaan Utrecht-Rotterdam wordt aangelegd door Prorail. De aanleg duurt ongeveer een jaar.


* De aanleg van de zuidelijke randweg Woerden maakt deel uit van het zogeheten A12-BRAVO-project. A12-BRAVO omvat een aantal projecten die tot doel hebben om in samenhang de verkeersknelpunten op te lossen op het A12-traject vanaf het verkeersplein Oudenrijn tot en met Bodegraven en in het gebied daaromheen. Voor meer achtergrondinformatie over A12 BRAVO verwijzen wij naar de website www.a12bravo.nl

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon 030 - 258 3319