Gemeente Voorschoten

Intentieovereenkomst Dobbewijk

Gezamenlijk pakken zij de
herontwikkeling op van het bedrijventerrein. De intentieovereenkomst is maandag 14 september op het gemeentehuis ondertekend door Cor-Jan Schreuder, directeur van Hoogvliet Beheer BV en burgemeester Jeroen Staatsen.

Hoogvliet is eigenaar van deelgebied 6, het gebied tussen de Donklaan (het voormalige ANWB-terrein) en het spoor. Het aangrenzend voormalige Defensieterrein is eigendom van de gemeente. Beide gebieden worden ontwikkeld volgens één visie. Dit is efficiënt en beter voor de kwaliteit van het gebied.
De intentieovereenkomst is het begin van een intensieve samenwerking tussen de gemeente Voorschoten en Hoogvliet. Om deze samenwerking kracht bij te zetten was ook wethouder Hester Tjalma aanwezig bij de ondertekening. Zij is verantwoordelijk voor de herontwikkeling van de Dobbewijk.

De basis voor de verdere uitwerking van de plannen is een door de gemeente ontwikkelde stedenbouwkundige visie voor de Dobbewijk. De samenwerking tussen Hoogvliet en de gemeente Voorschoten draagt bij aan de totstandkoming van het bestemmingsplan Dobbewijk. De gemeente houdt zich aan eerder gemaakte afspraken over het Defensieterrein.
* 15 september 2009