Microsoft kondigt belangrijk initiatief aan ter ondersteuning van CitiDirect BE, het hypermoderne platform voor institutioneel elektronisch bankieren van Citi 16/09/2009 00:18

PR Newswire

HONGKONG, September 15 /PRNewswire/ --

- Twee internationale brancheleiders ontwikkelen samen een nieuwe baanbrekende toepassing voor zakelijk computergebruik.

Microsoft Corp. en Citi Global Transaction Services (GTS) hebben vandaag bekendgemaakt dat ze samen gaan werken aan een meerjarig initiatief ter ondersteuning van CitiDirect(R) BE, het onlangs door Citi gelanceerde hypermoderne platform voor elektronisch bankieren ten behoeve van zakelijke klanten, financiële instellingen en klanten in de publieke sector. Het platform is tevens geoptimaliseerd voor white-label bedrijfsmodellen.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000822/MSFTLOGO)

Bij deze unieke samenwerking tussen de Product & Services-teams van Citi en Microsoft bij het bouwen aan een platform voor elektronisch bankieren wordt gebruikgemaakt van beproefde Microsoft-technologieën. Citi, met haar wereldomspannende netwerk dat meer dan 100 landen beslaat, zal baat hebben bij deze samenwerking aangezien het CitiDirect BE-platform het bedrijf beter in staat zal stellen munt te slaan uit het dienstenaanbod, het beste in zijn klasse, en de brede geografische dekking van Citi. Daarbij profiteert het bedrijf volledig van de expertise van Microsoft op het gebied van platform engineering, het opzetten van community's van onafhankelijke softwareleveranciers en product lifecycle management. Door gebruik te maken van Microsoft Office SharePoint Server 2007 legt CitiDirect BE de lat voor transacties een stuk hoger door toevoeging van geavanceerde analytische functionaliteit, modules voor self-service, zoals Citi Electronic Bank Account Management (eBAM), en uitgebreide multimediaondersteuning om deskundige inzichten te kunnen bieden met betrekking tot actuele trends en economisch nieuwsberichten die van belang zijn voor de bedrijfsvoering van de klant. Het nieuwe platform voorziet in een klantgerichte benadering die erop is gericht klanten een grotere inzichtelijkheid in en controle over hun bedrijfsprocessen te bieden, met als resultaat een rijkere beleving van online bankieren.

"Onze institutionele cliënten hebben behoefte aan platforms en technologie voor bankieren die hen grotere transparantie en controle over de stroom van hun werkkapitaal bieden, hun liquiditeit verhogen en de efficiëntie van hun financiële en supply-chainprocessen verbeteren," aldus Gary Greenwald, Chief Innovation Officer en Global Head van Capabilities and Information Products bij Citi. "Door de moeilijke economische omstandigheden wereldwijd en de relatieve schaarsheid van krediet is er toenemende vraag naar een allesomvattende oplossing voor de aanpak van deze elementen. In samenspraak met onze beste cliënten hebben we CitiDirect BE opgezet om in deze behoeften te kunnen voorzien, zowel voor ondernemingen als voor banken, die deze innovatieve dienst aan hun klanten kunnen aanbieden in een white-label constructie, waarbij ze hun eigen merknaam kunnen hanteren en kunnen profiteren van lagere opstartkosten."

"Dit samenwerkingsverband sluit aan bij onze strategie voor de zakelijke markt die erop is gericht de klant een geïntegreerde beleving te bieden," aldus Susan Hauser, Vice President van Worldwide Financial Services bij Microsoft. "Onze samenwerking biedt Microsoft unieke kansen om instellingen die financiële diensten verlenen meer voeling met de klant te geven, omdat Citi toegang heeft tot een virtueel laboratorium van innovatieve technische specialisten en rechtstreeks invloed kan uitoefenen op het ontwikkeltraject van nieuwe producten voor de zakelijke markt."

Het CitiDirect BE-platform is gebaseerd op een servicegerichte architectuur en open standaards, en biedt de volgende belangrijke voordelen:


-- Collaboratieve innovatie. Een uniek samenwerkingsverband tussen de GTS-organisatie van Citi en het Product & Services-team van Microsoft zorgt voor snellere innovatie binnen het gehele wereldomvattende ecosysteem van financiële dienstverlening.

-- Standaards. Microsoft en Citi zetten zich actief in voor de bevordering van het gebruik van servicegerichte architectuur en standaards binnen de bedrijfstak.

-- Wendbaarheid. De portal-infrastructuur en modulaire technologie van Citi zijn gebaseerd op Web 2.0-technologie en bieden cliënten een hoger niveau van aanpassingsmogelijkheden en functionaliteit. Deze verbeterde flexibiliteit maakt het tevens mogelijk het platform aan andere banken aan te bieden, zodat zij het product onder de eigen merknaam om de markt kunnen brengen.

-- Operationele efficiëntie. Doordat Citi het product merkonafhankelijk aanbiedt aan banken kunnen deze onder hun eigen merknaam gebruikmaken van het toonaangevende platform voor financiële en handelsdiensten, en daarbij profiteren van de geografische vertegenwoordiging, regulatieve naleving en back-end verwerkingsprocessen van Citi.

"Internationale bedrijfsunits die zich bezighouden met transactiediensten hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in portal-technologie om het onsamenhangende, bepaald niet optimale beeld dat aan de gebruikers wordt gepresenteerd te vervangen door een gestroomlijnde, geïntegreerde interface die beter is afgestemd op de workflow van zakelijke gebruikers," aldus Jim Eckenrode, Research Executive voor Banking bij TowerGroup. "Deze banken maken gebruik van de hefboomwerking van de investeringen die ze hebben verricht in schaal, expertise en technologie om op agressieve wijze een hoger volume na te streven door middel van insourcing. TowerGroup gelooft dat dit een situatie is die voor beide partijen gunstig is, aangezien middelgrote banken hun productaanbod in het segment wholesale banking kunnen uitbreiden, en geavanceerde transactiediensten kunnen aanbieden door middel van een ervaren derde partij, zonder grote implementatierisico's en kapitaaluitgaven. Grotere banken kunnen door het aanbieden van white-label producten nieuwe omzetkansen grijpen en daarbij de kosten van het leveren van het product spreiden over een breder klantenbestand."

CitiDirect BE zal in steeds hogere mate gebruikmaken van
Microsoft-producten die worden ontwikkeld en gerealiseerd om een strategische ondernemingsstrategie te ondersteunen. Microsoft zal diverse diensten en toepassingen leveren voor CitiDirect BE.

De gebruikers van het systeem zullen kunnen profiteren van de integratie met de multimediafunctionaliteit, het platform voor business intelligence, de functionaliteit voor mobiele betalingen van Microsoft SharePoint Server, en van technologieën die de totale eigendomskosten van de tussenlaag en de transactielaag van Citi reduceren.

CitiDirect BE wordt op dit moment gelanceerd. Over de volgende 18 tot 24 maanden wordt geleidelijk nieuwe functionaliteit toegevoegd. Microsoft Office SharePoint Server 2007 zal worden gebruikt als gateway. Daarnaast zal het product zoekfunctionaliteit, analytics, mobiliteit en multimedia bieden, en functionaliteit bevatten voor platformoptimalisatie en re-engineering ter ondersteuning van het white-label bedrijfsmodel en minimalisering van de totale eigendomskosten.

Global Transaction Services, een divisie van de Institutional Clients Group van Citi, biedt geïntegreerde diensten voor cashbeheer, handel, en aandelen en financiering ten behoeve van multinationale ondernemingen, financiële instellingen en organisaties in de publieke sector uit alle delen van de wereld. Het netwerk van Citi Global Transaction Services beslaat meer dan 100 landen waarin meer dan 65.000 cliënten worden bediend. In het tweede kwartaal van 2009 had de divisie US$288 miljard aan passiva en US$11.1 biljoen aan activa in beheer.

Over Citi
Citi, het toonaangevende internationale financiële
dienstverleningsbedrijf, heeft circa 200 miljoen klantrekeningen in beheer en doet zaken in meer dan 140 landen. Door middel van Citicorp en Citi Holdings biedt Citi een breed assortiment van financiële producten en diensten ten behoeve van consumenten, ondernemingen, overheidsorganisaties en instellingen, waaronder bankiers- en financieringsdiensten voor consumenten en ondernemingen, investment banking, securities brokerage, en vermogensbeheer. Aanvullende informatie is te vinden op www.citigroup.com of www.citi.com.

Over Financial Services van Microsoft
De Financial Services Group van Microsoft levert software die financiële bedrijven helpt het proces rond klanten, medewerkers en activiteiten te vernieuwen zodat ze optimaal kunnen profiteren van kansen op een groter marktaandeel en een hogere winst. Microsoft-software geeft medewerkers en IT-personeel binnen financiële instellingen meer middelen in handen, met name met betrekking tot aandachtsgebieden als adviseursplatforms, kanaalvernieuwing, de assurantiewaardeketen, risicobeheer en naleving voor ondernemingen, en betalingsverkeer. Door middel van een combinatie van oplossingen die door Microsoft en haar partners worden geboden, kunnen bedrijven hun medewerkers in staat stellen inzichten te creëren uit gegevens, ideeën om te zetten in actie, en nieuwe kansen te creëren uit veranderingen. Meer informatie over de Financial Services Group van Microsoft kunt u vinden op http://www.microsoft.com/financialservices.

Over Microsoft
Microsoft (Nasdaq: MSFT), opgericht in 1975, is wereldleider op het gebied van software, diensten en oplossingen die mensen en bedrijven helpen hun volledige potentieel te verwezenlijken.

Wendy Grover of Microsoft, +1-425-705-7609, of Chanda Gathani van Metia, +44-795-11-63615, chanda.gathani@metia.com, voor Microsoft; of Nina Das van Citi, +1-917-297-9040, nina.das@citi.com. OPMERKING VOOR DE REDACTIE: Als u meer informatie over Microsoft wilt bekijken, kunt u terecht op de webpagina van Microsoft op het adres http://www.microsoft.com/presspass, onderdeel van de webpagina's met bedrijfsinformatie van Microsoft. Webkoppelingen, telefoonnummers en titels zijn correct op het tijdstip van publicatie,aar kunnen nadien zijn gewijzigd. Voor aanvullende assistentie kunnen journalisten en analisten contact opnemen met het Rapid Response Team van Microsoft of andere contactpersonen die worden vermeld op http://www.microsoft.com/presspass/contactpr.mspx. Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000822/MSFTLOGO






-