Ingezonden persbericht


Persbericht # 6

Duncan Jones (scenario, regie) woensdag 16 september op Film by the Sea bij Nederlandse première Moon
Vanaf 15 oktober te zien in de bioscoop

11th INTERNATIONAL FILMFESTIVAL FILM BY THE SEA
vrijdag 11 t/m zondag 20 september 2009, Vlissingen www.filmbythesea.nl

Regisseur Duncan Jones is tijdens Film by the Sea aanwezig bij de Nederlandse première van Moon op woensdagavond 16 september 21.15 uur.

Duncan Jones
Moon is de eerste speelfilm van regisseur en schrijver Duncan Jones. Duncan Jones (ook bekend als Zowie Bowie, de zoon van David Bowie) begon zijn carrière als cameraman voor Tony Scott (regisseur van oa Enemy of the State, Top Gun en Crimson Tide) waarna hij assistent-regisseur werd bij reclameregisseur Walter Stern. Na een korte carrière in gaming maakte hij Blade Jogger: een commercial met een combinatie van CG en live-action. Hij won hier een top award mee bij de Kodak Student Commercial Competition in Groot-Brittannië. Ook met zijn korte film Whistle die op festivals over de hele wereld te zien is geweest, won hij veel awards. Na een periode waarin hij veel low-budget clips maakte, belandde Duncan Jones bij BMB waar hij veel spraakmakende reclamecampagnes leidde. In 2005 richtte hij samen met producer Stuart Fenegan Liberty Films op. Dit bedrijf produceert zowel speelfilms als commercials.

Moon
Astronaut Sam Bell woont al bijna drie jaar op de maan in opdracht van Lunar Industries. Hij leeft daar een eenzaam bestaan en heeft amper contact met zijn vrouw Tess en driejarige dochter Eve door een defecte satelliet. Zijn enige maatje aan boord is Gerty: een robot. Onverwacht krijgt Sam gezondheidsproblemen en gaat hallucineren waardoor hij een bijna-fataal ongeluk krijgt. Als hij terug is op zijn basisstation ontmoet hij zijn jongere en gewelddadigere "ik". Deze tweede Sam beweert dat hij daar is om hetzelfde driejarige contract uit te dienen. Dan begint de strijd van de 'echte' Sam om zo snel mogelijk uit te vinden wat er verkeerd is gegaan en hoe hij op een veilige manier terug komt naar huis.

cast: Sam Rockwell, Kevin Spacey
distributeur: A-Film Distribution
releasedatum: 15 oktober 2009
persvoorstelling: 16 september, 12.00 uur (CineCity, Spuikomweg 5 Vlissingen)

Duncan Jones is op woensdag 16 september van 14.00 tot 17.00 uur beperkt beschikbaar voor interviews. De interviews vinden plaats in hotel Arion (Boulevard Bankert 266, Vlissingen). Voor interviewaanvragen kunt u contact opnemen met Rosalie Moorman of Irene Frijters van A-film Distribution: tel: 020 3445144 of Rosalie.moorman@a-film.nl / Irene.frijters@a-film.nl. Beeldmateriaal is te downloaden op www.a-film.nl




Ingezonden persbericht