Gemeente Voorschoten

mantelzorgers

Een luisterend oor voor mantelzorgers

Mantelzorg De Stichting Rondom Mantelzorg organiseert informele bijeenkomsten voor mantelzorgers.

Zorgt u langdurig voor een ander en heeft u behoefte aan een luisterend oor of contact met lotgenoten?
Speciaal voor u organiseert Stichting Rondom Mantelzorg iedere derde donderdag van de maand de 'Stamtafel Voorschoten'. Een informeel ontmoetingsmoment voor mantelzorgers en ex-mantelzorgers. Hollandse gezelligheid en het uitwisselen van ervaringen en tips staan centraal tijdens deze bijeenkomsten.

De eerste stamtafel is 17 september a.s. tussen 10.30 - 11.30 uur in 'Het Wapen van Voorschoten', Voorstraat 16. Mieke Klein, Consulent Mantelzorg, is dan ook aanwezig.

Ontmoeting en ontspanning
Mensen die zorgen voor een chronisch zieke of gehandicapte partner, familielid, vriend of buur of andere dierbare(n), worden mantelzorgers genoemd. Deze zorg houdt meer in dan de 'normale' zorg die je binnen een gezin of familie aan elkaar geeft. Steeds meer mensen krijgen te maken met een dierbare die zorg nodig heeft. De meeste verzorgers zien hun hulp als vanzelfsprekend. Dat neemt niet weg dat het soms zwaar is, lichamelijk maar ook emotioneel.

Tijdens de stamtafel ontmoeten mantelzorgers en ook ex-mantelzorgers elkaar en kunt u uw verhaal kwijt aan de Consulent Mantelzorg of uw ervaringen delen met andere mantelzorgers. U wordt van harte uitgenodigd om naar de stamtafel te komen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Wilt u meer weten over de stamtafel, andere bijeenkomsten of hoe Stichting Rondom Mantelzorg u kan ondersteunen? Bel dan 070 754 36 78 of email naar info@rondommantelzorg.nl
http://www.rondommantelzorg.nl/

* 7 september 2009