Gemeente Enschede

Uitreiking voor grote groep geslaagden inburgering

Maar liefst 55 geslaagden nemen op donderdag 17 september, onder toeziend oog van partner en kinderen, hun inburgeringdiploma in ontvangst. Na de uitreiking door Ed Wallinga, wethouder Welzijn & Zorg, Sport & Integratie zal onder het genot van een drankje en hapje het behaalde resultaat worden gevierd. Djembe band Sicug zorgt voor muzikaal vermaak.

Dit is de derde officiële diploma-uitreiking voor geslaagden van het inburgeringexamen. Een reis naar Zwolle is niet meer nodig en het is ook de ideale mogelijkheid om de inburgeraars te feliciteren met het behaalde resultaat. `Doe mee, werk mee, leef mee in Enschede' is de slogan die centraal staat in de campagne van de afdeling Taal & Inburgering. Ruim 130 mensen zijn inmiddels in het bezit van een inburgeringdiploma, er zullen nog velen volgen. Met het diploma hebben deze mensen bewezen de Nederlandse taal te beheersen en het geeft toegang tot vele andere participatiemogelijkheden, zoals werk, opleiding en vrijwilligerswerk.

Koploper
Minister van der Laan liet vorige maand een forse slagroomtaart bezorgen als compliment voor het Enschedese beleid. Enschede is al tijden koploper waar het gaat om het generaal pardon en de inburgering. De klassen zitten vol, Enschede leidt op tot een hoog niveau Nederlandse taal en de cursisten doen werkervaring op of verdiepen zich in onderwijs, gezondheidszorg en opvoeding. In de media werd breed uitgemeten dat gemeenten hun taakstelling niet halen. Enschede doet het echter goed. Door de efficiënte werkwijze, de proactieve PR-campagne, voorlichting in de wijk en de één-loket gedachte (het Werkplein) wordt de gemeente Enschede gezien als een voorbeeld voor andere gemeenten.

Geplaatst: 14 september 2009.

14 september 2009