Gemeente Beek


Start aanleg fietspad Putbroekerweg tijdens Week van de Vooruitgang

Beek, 14 september 2009

Â

Op donderdag 17 september, in de Week van de Vooruitgang, zal de eerste schop de grond in gaan voor de aanleg van een fietspad langs de Putbroekerweg in Beek.

Â

De gemeente Beek wil fietsers ruim baan bieden. Het collegeprogramma gaat uit van de aanleg van 5 km fietspad. Twee jaar geleden boden de leden van de jeugdraad van de Sint Hubertusschool in Genhout aan wethouder Jan Bijen een petitie aan met het verzoek een fietspad aan te leggen langs de Putbroekerweg. De Putbroekerweg is een holle weg die de kern Genhout met Beek verbindt. Donderdag 17 september om 16.00 uur zullen de kinderen samen met de wethouder de eerste schop de grond in steken.

Â

De gemeente Beek wil hiermee tevens aandacht schenken aan de Week van de Vooruitgang, een campagne voor duurzame mobiliteit. Door heel Nederland worden van 13 tot en met 22 september tal van activiteiten georganiseerd om wandelen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik te promoten. Het project is een samenwerking van onder andere Milieudefensie, Veilig Verkeer Nederland, reizigersvereniging ROVER, SenterNovem, het Klimaatverbond, Vereniging voor Gedeeld Autogebruik en Fietsen Scoort.

Â