Gemeente Bodegraven

Verkeersveiligheidcertificaat `Op weg naar een verkeersveilige school'

Da Costa school ontvangt eerste Verkeersveiligheidcertificaat `Op weg naar een verkeersveilige school'

w641h430_Voorkant%20school (website).jpg
Op donderdag 17 SEPTEMBER 2009 om 09.00 uur krijgt Christelijke basisschool Da Costa in Bodegraven als eerste school in Midden-Holland het Verkeersveiligheidscertificaat `Op weg naar een verkeersveilige school' uitgereikt. Het verkeersveiligheidscertificaat is een opstap naar het verkeersveiligheidslabel `SCHOOL op SEEF'. Namens de gemeente Bodegraven overhandigt wethouder Jan Christiaan Goudbeek (verkeer) het certificaat aan de directeur van de school, de heer J. Hoek. De Da Costa school heeft het certificaat verdiend voor haar structurele inzet op het gebied van verkeerseducatie en -veiligheid in en om de school.

Het verkeerseducatieprogramma SCHOOL op SEEF is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, stadsgewest Haaglanden en stadsregio Rotterdam. Ze streven hiermee naar duurzame, planmatige en hoogwaardige verkeerseducatie op alle basisscholen in Zuid-Holland. Uitgangspunt daarbij is een veilige, maar vooral ook zelfstandige deelname van kinderen in het verkeer.

Eerste school in Midden-Holland

De Da Costa meldde zich als eerste school in Midden-Holland aan voor de certificering in het kader van SCHOOL op SEEF. De Commissie Certificering besloot om de Da Costa, op basis van een positief advies van de adviseur van het ROV-ZH, het verkeersveiligheidscertificaat toe te kennen.

De uitreiking van het label ligt in handen van de gemeente Bodegraven. De gemeente is er bijzonder trots op dat een school in Bodegraven het eerste verkeersveiligheidscertificaat van SCHOOL op SEEF krijgt uitgereikt. Portefeuillehouder verkeer en vervoer, Jan Christiaan Goudbeek: `Verkeersveiligheid is een belangrijk onderwerp in de gemeente en alle manieren en acties die bijdragen aan het bevorderen van de verkeersveiligheid juicht de gemeente toe. Nu de eerste school in Bodegraven het certificaat krijgt uitgereikt hopen wij dat de andere scholen hier een goed voorbeeld aan zullen nemen en snel zullen volgen. De gemeente feliciteert de medewerkers, vrijwilligers en leerlingen van de Da Costa van harte met het behalen van het certificaat."

Binnen SCHOOL op SEEF bestaat sinds een aantal jaren de mogelijkheid voor scholen om zich te certificeren als verkeersveilige school. Door middel van die certificering maakt een school haar inspanningen op het gebied van verkeerseducatie en veiligheid voor de kinderen in het verkeer zichtbaar. Scholen kunnen in een aantal stappen komen tot het verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF, waarbij ze getoetst worden op de vier pijlers van het programma, namelijk theoretische en praktische verkeerseducatie, een structurele en planmatige organisatie, communicatie met ouders en een veilige schoolomgeving en school-thuisroutes. De toetsing voor het label vindt plaats door middel van een visitatie door een onafhankelijke adviseur van het ROV-ZH. De toekenning van het verkeersveiligheidscertificaat of het verkeersveiligheidslabel is in handen bij de Commissie Certificering SCHOOL op SEEF.

tentoonstelling stedenbouwkundige visie, centrale hal, gemeentehuis Bodegraven

Uw reactie op de visie is welkom

tot en met 22 september.

Stuur uw e-mail naar:

info@bodegraven.nl

naar veiligheidsmonitor

naar de voorjaarsnota