WO bedrijfskunde scoort het beste

17/09/2009 11:47

Stichting Studiekeuze123

Nieuwe studentenoordelen op www.studiekeuze123.nl

De studierichting WO bedrijfskunde (particuliere opleiding) scoort het beste bij de studentenoordelen. Dit is de uitkomst van de Nationale Studenten Enquete die vanaf vandaag op www.studiekeuze123.nl te vinden is.

Met een gemiddelde totaalscore van 8,2 scoort de particuliere opleiding 'WO bedrijfskunde' het beste in de nieuwe studentenoordelen. De meest gewaardeerde studierichtingen in het wetenschappelijk onderwijs zijn: 1. WO Bedrijfskunde (particulier), 2. WO Agrotechnologie, 3. WO Plantenwetenschappen, 4. WO Gedrag en samenleving, 5. WO Milieukunde, 6. WO Bodem, Water en Atmosfeer, 7. WO Liberal Arts and Sciences, 8. WO Dierwetenschappen, 9. WO Biotechnologie, 10. Levensmiddelentechnologie. Deze rangorde is gebaseerd op de totaalscore van de studentenoordelen. Op www.studiekeuze123.nl kun je zelf bepalen welke criteria je het zwaarst laat wegen. Studiekeuze123.nl geeft een persoonlijke ranglijst van studies die wordt bepaald door de individuele voorkeur van aankomende studenten.

De best scorende studies in het hoger beroepsonderwijs is HBO Game Architecture and Design met een totaalscore van 7,6. De meest gewaardeerde studierichtingen in het hoger beroepsonderwijs zijn: 1. HBO Game Architecture and Design, 2. HBO Muziek (particulier), 3. HBO Pedagogiek (particulier), 4. HBO Godsdienst-pastoraal werk 5. HBO Manager autobranche (particulier), 6. HBO Internationale Bedrijfskunde (particulier), 7. HBO Fysiotherapie (particulier), 8. HBO Bewegingstechnologie, 9. HBO Film en televisie, 10. HBO Opleidingskunde.

Nationale Studenten Enquete

In de Nationale Studenten Enquete beoordelen studenten allerlei aspecten van hun opleiding met een rapportcijfer zoals inhoud, voorbereiding op loopbaan, studeerbaarheid, keuzeruimte, samenhang, werkvormen, docenten, communicatie, gebouwen en faciliteiten. Tussen 2006 en 2009 zijn zo'n 120.000 studenten ondervraagd. Studenten beoordelen hun opleiding met en rapportcijfer tussen 1 en 10. Het onderzoek is in 2009 voor het eerst in opdracht van Stichting Studiekeuze123 uitgevoerd door ResearchNed en TNS-NIPO. De volledige resultaten van het onderzoek zijn opgenomen in de Studiekeuzedatabase die op www.studiekeuzeinformatie.nl online te raadplegen is.

www.studiekeuze123.nl

Op www.studiekeuze123.nl kun je meer dan 2500 erkende opleidingen met elkaar vergelijken op verschillende aspecten zoals de kwaliteit van het onderwijs, baankans, startsalaris en studentenoordelen. Je kunt zelf bepalen welke criteria je belangrijk vindt en kijken welke studie het beste bij je past. Op 7 en 8 oktober organiseert Studiekeuze123 een Studiekeuze2daagse: leerlingen kunnen dan chatten met studieadviseurs van hogescholen en univeristeiten. Stichting Studiekeuze123 is tevens verantwoordelijk voor de Studiekeuzedatabase en de Nationale Studentenenquete. Studiekeuze123.nl is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse instellingen voor hoger onderwijs (HBO-raad, VSNU, en PAEPON) en de studentenorganisaties LSVb en ISO, en is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW. SURFfoundation, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs en onderzoek faciliteert de uitvoering.





http://www.studiekeuze123.nl