Gemeente Wassenaar

Veel bijzondere monumenten geopend in Wassenaar tijdens Open Monumentendag

Rondom het landelijke thema Op de kaart heeft het Comité Open Monumentendag Wassenaar ook dit jaar een bijzonder aantrekkelijk programma samengesteld.

Naast de vele bekende monumenten als raadhuis De Paauw en kerk De Goede Herder werden dit jaar voor het eerst de ambtswoningen van de ambassadeurs van Ierland, Iran en Peru opengesteld. De belangstelling was zo groot dat al drie dagen na publicatie de inschrijving gesloten moest worden. Velen moesten teleurgesteld worden en kregen te horen dat alle rondleidingen al waren volgeboekt. Ook de rondleidingen door de bollenvelden, georganiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer waren goed bezocht. In De Paauw werd de tentoonstelling Archeologie krijgt een gezicht goed bezocht. Ook werden video's getoond over de geschiedenis van Wassenaar en was het Brandweermuseum geopend. De absolute topper Villa Maarheeze trok ook dit jaar, voor de tweede keer op rij geopend, weer vele belangstellenden.

De officiële opening in raadhuis De Paauw, gedaan door wethouder Nico Alkemade, werd muzikaal omlijst door de Latijns-Amerikaanse groep Alma Latina, die na de voorstelling en masse richting Peruviaanse ambtswoning trok. Een geïnteresseerde Perzische delegatie bracht op haar beurt een tegenbezoek aan Molen Windlust. Het weer zat mee en al met al was het een geslaagde dag.

Veel bijzondere monumenten geopend in Wassenaar tijdens Open Monumentendag Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl