Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


17 sep 2009

Veiliger uitgaan in Lisse

Het uitgaansgebied in Lisse moet vanaf vrijdag 18 september veiliger en leefbaarder worden. Gemeente, politie en horecaondernemers hebben hiervoor nieuwe afspraken gemaakt en vastgelegd in een convenant.

De afspraken gelden vanaf vrijdag 18 september 2009 voor alle horecagelegenheden die het convenant hebben getekend. Ook komt er meer aandacht voor alcoholgebruik door jongeren.

Nieuwe openingstijden na 18 september
Afgesproken is dat jongeren onder de 18 jaar na 24.00 uur niet meer binnengelaten worden in de cafés. Voor iedereen van 18 jaar en ouder sluiten de deuren om 01.00 uur. Uiterste sluitingstijd is om 04.00 uur.

Voor de horecagelegenheden die hoofdzakelijk etenswaren verkopen, zoals snackbars en restaurants, gelden andere afspraken. Zij mogen tot 02.00 uur bezoekers binnenlaten maar de uiterste sluitingstijd voor dit soort gelegenheden is om 02.30 uur.

Toezichthouders blijven actief
De toezichthouders blijven aanwezig in het uitgaansgebied. Zij houden toezicht op het uitgaanspubliek op de openbare weg. Ook controleren zij de horeca op de naleving van de regels. Daarnaast zijn zij het eerste aanspreekpunt voor uitgaanspubliek en omwonenden.