Nederlandse Kano Bond


17 september 2009

Na twee competitieweekenden in juni¸ was de finale van de Landelijke Kanopolo competitie in het Groningse Harkstede. Alle deelnemende teams van hoofdklasse tot de jeugdklasse¸ in totaal 37 kanopolo teams uit heel Nederland gaven in het weekend van 12 en 13 september acte de présence op het Grunopark in Harkstede¸ om de eerder behaalde resultaten veilig te stellen of te verbeteren. Op vier dicht bij elkaar gelegen speelvelden gingen de teams de onderlinge sportieve strijd aan verdeeld over 5 speel klasse.

In de hoofdklasse heeft DKV uit Deventer voor de 9e keer op rij de landstitel behaald¸ door in het laatste weekend van de competitie geen wedstrijd te verliezen.
Uitdager Odysseus uit Almaar¸ die na de eerste speelronde nog op een gedeelde eerste plaats stond met de Deventer ploeg¸ moest het hoofd buigen voor de formatie van DKV met een 6-3 als eindstand in de laatste onderlinge wedstrijd.
Voor de 10e keer mochten de DKV spelers de Kampioensschaal mee terug nemen naar Deventer.
De Zwetplassers uit Wormer degradeerden na een jaar spelen in de hoofdklasse opnieuw naar de 1e klasse.

In de eerste klasse kwamen de Haarlemse Trekvogels op de eerste plaats en promoveerden rechtstreeks na een jaar afwezigheid naar de hoogste klasse.
De promotie / degradatie wedstrijd tussen Rijnland A en Keistad B voor een plaats in de 1e klasse resulteerde in een 8-1 overwinning voor de Rijnlanders.

Wat de ploeg van Odysseus in de hoofdklasse niet lukte¸ winnen van het hoogst geplaatste team¸ wisten de spelers uit de 2e klasse wel voor elkaar te krijgen.
Met de behaalde eerste plaats promoveerde Odysseus C rechtstreeks naar de 1e klasse.
Ook de promotie / degradatie wedstrijd in de 2e klasse tussen GKV B en Keistad C wisten de Amersfoorters niet in hun voordeel te beslissen¸ zodat de Groningers hun positie behouden in de 1e klasse met een 4-2 overwinning en de spelers van Keistad volgend jaar opnieuw uit moeten komen in de 2e klasse.

In de 3e klasse bleef de eind rangschikking tot de laatste wedstrijd spannend.
Keistad D wist met een positief afgesloten wedstrijd tegen GKVt 6e te stijgen van de 5e naar de 3e plaats door Tilikum te passeren. De Helmvaarders B wisten met een ruim punten voorsprong ten op zichten van Windhappers B de eerste plaats veilig te stellen.

In de jeugdklasse ging de strijd lang gelijk op tussen Keistad J en Odysseus J.
De jonge spelers van de Alkmaarse club wisten echter de onderlinge wedstrijden met een ruim punten verschil te winnen¸ zodat zij met de kampioensschaal en de titel jeugdkampioen van Nederland naar huis konden gaan.

In de bijlage het PDF bestand inclusief de uiteindelijke eindstanden en topscoorders.


- Landskampioenen kanopolo 2009

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright