FloraHolland


Nieuwe stappen FloraHolland Naaldwijk in virtualisering snijbloemenklokken

FLORAHOLLAND NAALDWIJK, 17 september 2009 (persbericht) - FloraHolland Naaldwijk vervangt de klokfronten in de snijbloementribunes dit najaar door projectieklokken. Deze vervanging is nodig voor de continuïteit van het veilproces en de verdere uitrol van het beeldveilen. Met projectieklokken krijgen de kopers meer informatie over de te veilen partij en de kweker. Bovendien kunnen kwekers op de projectieklokken eigen foto's en bedrijfslogo's tonen. Hiernaast wordt het beeldveilen stapsgewijs uitgebreid. Beeldveilen vergroot de efficiency in de keten, draagt bij aan een soepel verlopend veilproces (minder verstoringen) en speelt in op de virtualisering van de verkoopprocessen.

Meer producten en introductie achtste klok
Bij beeldveilen komt het product niet meer fysiek voor de klok, maar worden transacties afgesloten op basis van productinformatie en productfoto's. Gerbera, Anthurium en Chrysant worden bij FloraHolland Naaldwijk al op twee klokken via beeldveilen vermarkt. In week 47 start het beeldveilen van Limonium en Solidago op klok 2. In week 49 wordt begonnen met het beeldveilen van alle veilgroepen Roos op klok 3. In 2010 wordt tevens een achtste projectieklok in gebruik genomen. Deze extra klok is nodig voor synchronisatie van de veilschema's met de andere exportvestigingen, met als uiteindelijk doel een landelijk veilschema.

Betrouwbare aanvoerinformatie noodzakelijk
Beeldveilen staat of valt met betrouwbare aanvoerinformatie. Om de betrouwbaarheid van de aanvoerinformatie bij het beeldveilen te optimaliseren, gaat de Kwaliteitsdienst van FloraHolland extra aandacht geven aan de controles op de beeldveilproducten volgens productspecificaties. Ook heeft FloraHolland haar sanctiebeleid aangescherpt en wordt tegelijkertijd met het beeldveilen per productgroep de veilgroep `Uitgekeurd' geïntroduceerd. Producten met keuraanmerkingen en bepaalde sorteringsafwijkingen worden in deze veilgroep achteraan in het veilproces geplaatst. Deze methodiek van 'betrouwbaarheid voorop veilen' wordt in Naaldwijk al succesvol gebruikt bij het beeldveilen van Chrysant.

Klik hier voor meer informatie over de verdere uitrol van beeldveilen op de snijbloemenklokken in Naaldwijk

Bij de foto: De oude klokfronten in de afmijnzaal van FloraHolland Naaldwijk worden dit najaar vervangen door projectieklokken.