Gemeente Doetinchem

Persbericht, 17 september 2009

B&W stelt ontwerp vast voor de openbare ruimte station Wehl

Het college van B&W heeft een positief besluit genomen over het ontwerp van de openbare ruimte rondom station Wehl. Door de veranderingen wordt onder andere de parkeercapaciteit vergroot en worden de fietsenstallingen vervangen.

De kernpunten voor de gemeente liggen bij dit project vooral bij het opknappen van de totale openbare ruimte, het vervangen van de fietsenstallingen en het oplossen van de parkeerproblematiek. Het gehele gebied wordt opnieuw bestraat en er zal nieuw straatmeubilair geplaatst worden. Het huidige stationsgebouw wordt gesloopt. NS Poort zet hier een nieuwe overdekte en verwarmde wachtruimte voor in de plaats. Prorail zal de fietsenstallingen vervangen voor een nieuwe model. Dit model is al bij het station in Doetinchem geplaatst. De parkeercapaciteit zal meer dan verdubbeld worden van ca 20 parkeerplaatsen naar ca 45 plaatsen. De benodigde bouw- en/of sloopvergunningen worden nog aangevraagd, en de gebruikelijke mogelijkheden tot bezwaar en beroep zijn aanwezig. Er zal opdracht gegeven worden tot verdere uitvoer van het plan zodra er formele toestemming van NS en Prorail is.

Het huidige ontwerp komt voort uit het plan De Groene Loper. Dit plan is in het verleden door Sité ontworpen in opdracht van voormalig gemeente Wehl. De Groene Loper is na de gemeentelijke herindeling opgesplitst in onder andere de locaties Agruniekterrein en de openbare ruimte rondom het stationsgebied. Op het Agruniekterrein zijn een aantal appartementen in de sociale sector en twee koopwoningen gebouwd.

Lees meer