Vereniging Milieudefensie


Info

Balkenende, niet twijfelen; gewoon naar Kopenhagen gaan!

Amsterdam, 17 september 2009 - Milieudefensie hoopt dat premier Balkenende zijn twijfels om naar de klimaattop in Kopenhagen te gaan, snel laat varen.

De minister-president gaf vandaag aan dat hij 'ruimte vrijhoudt in zijn agenda' voor de belangrijke klimaattop van de Verenigde Naties in de Deense hoofdstad, waar eind december een nieuw klimaatakkoord moet worden gesloten. Of hij ook echt gaat, laat hij afhangen van de komst van andere wereldleiders.

"Uiteraard vinden wij het heel fijn dat de premier zijn agenda leeg houdt voor Kopenhagen," zegt Linda Ijmker, woordvoerder Klimaat van Milieudefensie. "Maar zijn twijfel om daadwerkelijk te gaan moet hij direct overboord gooien; deze beslissing moet hij niet af laten hangen van anderen. Juist door nu de keus te maken om zelf in ieder geval wél naar Kopenhagen te gaan, kan de premier aan burgers en bedrijven in Nederland én aan andere wereldleiders laten zien dat het hem ernst is. Het zou mooi zijn als onze minister-president op deze manier een voortrekkersrol kan vervullen in de internationale klimaatonderhandelingen."

Voor meer informatie over de klimaattop in Kopenhagen, kijk op www.milieudefensie.nl/kopenhagen2009