Politie Groningen

Donderdag 17 september 2009

Provincie Groningen, 17-09-2009

Groningen: automobilist rijdt fietser aan

Een onbekende man heeft donderdagmiddag op de Rademarkt een 49-jarige fietser uit Groningen aangereden. De man fietste samen met zijn vrouw op de Rademarkt richting het centrum. Uit tegenovergestelde richting kwamen twee andere fietsers. Een auto haalde hen in en raakte de man uit Groningen. De Groninger viel en liep een pijnlijke knie op. De onbekende automobilist stopte nog even in de Kostersgang, maar hij ging er vervolgens vandoor. Alerte getuigen noteerden het kenteken van de auto. De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder van de auto.

Garmerwolde: bromfietser probeert boel te flessen

Een 17-jarige bromfietser uit Ten Boer is donderdagochtend op de Provincialeweg bekeurd tijdens een bromfietscontrole. De jongen reed met hoge snelheid en werd daarom gecontroleerd. Op de rollentestbank bleef de snelheid hangen op 27 km/uur. Dat was echter onmogelijk, omdat hij kort ervoor beduidend harder had gereden dan 27 km/uur. De agenten gaven aan dat zijn bromfiets mee moest naar het politiebureau. Omdat hij lopend zijn weg moest vervolgen, koos de 17-jarige eieren voor zijn geld. In het stuur bleek een begrenzer te zitten. Toen de jongen bij de controle aankwam, trok hij het pennetje van de begrenzer eruit. Op deze manier liep de brommer naar behoren. Met het pennetje bleek dat de brommer een constructiesnelheid had van 76 km/uur. De knaap kreeg twee bekeuringen uitgereikt. Eén voor de
constructiesnelheid en één voor het hebben van een begrenzer. Ook het kentekenbewijs werd in beslag genomen.

Marum: spooklopende kudde schapen op autosnelweg

De politie heeft donderdagochtend op de autosnelweg A7 bij Marum een kudde schapen aangetroffen en naar een nabijgelegen weiland geleid. De politie trof de schapen aan op het weggedeelte van Drachten naar Groningen. De kudde liep spook in de richting van Friesland. Om ongelukken te voorkomen heeft de politie het verkeer ter hoogte van de Postdijk stilgezet. Hierna kon de politie met vereende krachten de schapen naar het weiland brengen.

Zuidbroek: ramkraak bij tuinmachinebedrijf

Onbekenden hebben woensdagochtend bij een tuinmachinebedrijf aan de Weg der Verenigde Naties een inbraak gepleegd. De politie werd gewaarschuwd door een getuige. Hij had lawaai en glasgerinkel bij het bedrijf gehoord. Even later zag de man een busje tegen de winkelpui staan. De politie constateerde dat het busje een gedeelte van de pui er uitgereden heeft en dat men de winkel is binnengegaan. Uiteindelijk namen de inbrekers meer dan tien elektrische en motorzagen weg. Ook mist het bedrijf enkele doorslijpers. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak. De totale schade voor het bedrijf is nog niet bekend.

Groningen: Fries aangehouden voor afpersing

De politie heeft woensdagavond op de Verlengde Hereweg een 22-jarige man uit de gemeente Kollumerland aangehouden voor bedreiging en afpersing. De Fries had even te voren drie mannen in de leeftijd van 18,18 en 31 jaar, uit Groningen en Haren met een riem bedreigd. De verdachte had van het drietal geld geëist. De slachtoffers gaven vervolgens geld aan de Fries. De politie wist van de 22-jarige op grond van een signalement aan te houden. Hij had bij zijn aanhouding een riem om zijn nek. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De drie mannen hebben al aangifte gedaan.

Groningen: automobilist moet rijbewijs inleveren

Een 20-jarige man uit Rotterdam is woensdagmorgen door de politie bekeurd voor te hard rijden. De automobilist reed op de Beneluxweg 132 km/uur. Hij reed daarmee 62 km/uur te hard. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren. Ook moet de Rotterdammer een driedaagse cursus volgen, omdat hij de verkeersregels vaker ernstig heeft overtreden. De cursuskosten van ruim 775 euro moet de bestuurder zelf betalen. Daarnaast krijgt hij een bekeuring. Als de automobilist een onvoldoende resultaat op de cursus behaalt, krijgt hij zijn rijbewijs niet terug.

Delfzijl: vrouwen aangehouden voor gewelddadige diefstal

Een 25-jarige vrouw uit Delfzijl is samen met een 24-jarige vriendin uit Delfzijl woensdagavond door de politie op de Willemstraat aangehouden voor een gewelddadige diefstal. Eén van de dievegges schopte een 14-jarige jongen uit Delfzijl om zo de fiets van de knaap te stelen. De jonge fietser moest, nadat hij ook met geweld was bedreigd, zijn fiets aan de twee vrouwen afstaan. Op basis van een opgegeven signalement konden de agenten de twee verdachten in de buurt van het incident inrekenen. De politie stelt een onderzoek in. De jongen doet aangifte.