Gemeente Lansingerland

Op voeten en fietsen naar school

Vandaag 17 september is het Actiedag Week van de Vooruitgang. Een week waarin een schonere lucht en een rustigere en veiligere woonomgeving centraal staan.

In deze week worden wandelen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit gepromoot.

Ook op de scholen wordt hier deze week aandacht aan besteed. Middels de actiedag âOp voeten en fietsen naar schoolâ vragen de gemeente en de scholen aandacht voor de bijdrage die ouders kunnen leveren aan de veiligheid rond scholen èn een schonere lucht. Door kinderen niet met de auto maar op de fiets of lopend naar school te brengen. Veilig Verkeer Nederland ondersteunt deze actie.

[

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

De wethouders aan de slag als verkeersbrigadier op de Oostersingel in Berkel en Rodenrijs tijdens de Week van de Vooruitgang 2008

Wethouders verkeersbrigadier op de IJsvogellaan Wethouder Verkeer en Vervoer Hans de Rijke en Onderwijs-wethouder Werner ten Kate zullen a.s. donderdagochtend tussen 8.15 en 8.45 uur verkeersbrigadier zijn op de oversteekplaats aan de IJsvogellaan in Bleiswijk bij basisschool De Oosthoek. Als verkeersbrigadier zullen zij aandacht vragen voor een verkeersveilige situatie op deze drukke schoolroute. Ook Veilig Verkeer Nederland, de politie en de directeur van De Oosthoek zijn hierbij aanwezig.

De volgende basisscholen doen actief mee aan de actie âOp voeten en fietsen naar schoolâ:

Bergschenhoek
De Acker
Groenehoek
PiusX
De Sparrenhoek
Willibrord

Berkel en Rodenrijs
De Gouden Griffel
Koningin Beatrixschool
De Klipper
De Poolster
Prins Willem Alexanderschool
Prinses Màximaschool

Bleiswijk
De Klimophoeve
De Oosthoek
De Tuinen