Waterschap Dommel

Wisseling bestuur

Huijbers treedt in november officieel aan als nieuwe voorzitter van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO). De heer Wegdam (CDA) neemt de rol als dagelijks bestuurslid over van de heer Huijbers en mevrouw Stravens (CDA) volgt hem op als algemeen bestuurslid.

Achtergrond

De CDA-fractie binnen Waterschap De Dommel heeft unaniem de heer Wegdam voorgedragen als dagelijks bestuurslid. Drs. Ton Wegdam uit Tilburg is sinds februari van dit jaar voorzitter van de CDA-fractie binnen ons waterschap. Tot 2005 was hij als secretaris werkzaam bij de Kamer van Koophandel Midden Brabant en heeft hij 30 jaar deel uitgemaakt van het algemeen bestuur van het voormalige Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch. Sinds zijn pensionering is hij lid van de steunfractie van het CDA in de gemeente Tilburg en bekleedt hij een aantal bestuurlijke functies op diverse terreinen.

Mevrouw Els Stravens uit Steensel heeft zich als eerstvolgende op de verkiezingslijst bereid verklaard om de ontstane vacature bij het CDA in het algemeen bestuur in te vullen. Mevrouw Stravens is actief als gemeenteraadslid binnen de gemeente Eersel. Verder is ze lid van de subcommissie Economie en Leefbaarheid bij de Reconstructiecommissie in Middelbeers.

Loco-watergraaf

Het dagelijks bestuur zal in de eerstvolgende bestuursvergadering beslissen wie de rol van loco-watergraaf vervult en hoe de portefeuilles onder de dagelijks bestuursleden worden verdeeld.